Bøger / faglitteratur til børn

Tun


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. jan. 2020

af

af

Stine Bille

d. 23. jan. 2020

En tun er den hurtigste fisk i verden, den kan svømme næsten 70 km i timen. Antiloper er ligeledes hurtige dyr, de kan løbe op til 100 km i timen. Det og meget mere kan du læse om i disse to fagbøger om tun og antiloper. For de 7-9-årige.

To nye titler i serien "Min første bog" som er fagbøger til børn i indskolingen. Begge bøger indeholder de klassiske fagbogs informationer som; form, farve, familie, formering, føde, findested og fjender, også kaldet de 7 f'er. Det findes fx otte forskellige slags tun, og tun fisken er de seneste år vendt tilbage til havene omkring Danmark. Hunnen gyder cirka 10 millioner æg, men kun få af dem bliver til voksne tun. Der findes 90 forskellige slags antiloper. Nogle er store som okser, andre er små som harer. Den mindste antilope hedder en Konge-antilope og er 25 cm. høj og vejer kun ca. 3 kg. Bøgerne har indholdsfortegnelse, stikordsregister samt faktabokse med uddybende oplysninger om dyrene. Bøgerne har lettal 16, og der er elevopgaver til bøgerne på forlagets hjemmeside.

Sproget og layoutet følger de øvrige titler i serien "Min første bog", som er kendetegnende ved god typografi, et sprog der er formuleret godt og i korte helsætninger og på overskuelige sider. Flotte farvefotos følger teksten på bedste måde.

I bogen Alverdens pattedyrFisk kan man læse om antiloper. Der findes ikke andre letlæsningsbøger om tun, men i bogen Fisk fra "De små fagbøger" kan man læse om forskellige fiskI bogen Alverdens pattedyr kan man læse om antiloper. Der findes ikke andre letlæsningsbøger om tun, men i bogen fra "De små fagbøger" kan man læse om forskellige fisk.