Bøger / faglitteratur

Turnaround management : fra ledelsessvigt til genopretning


Beskrivelse


Introduktion til turnaround management, der er en strategisk ledelsesform med fokus på genopretning af kriseramte virksomheder.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. nov. 2014

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 18. nov. 2014

Managementlitteratur har traditionelt beskæftiget sig med successerne. Turnaround management starter i den anden ende med at definere kriserne, for ad den vej at nå frem til løsninger. For den teoretisk funderede og interesserede praktiker.

Bernt Bresemann, er cand.merc. i strategisk ledelse med en efterfølgende ph.d. i fornyelsesprocesser. Bresemanns udgangspunkt er ikke de sædvanlige "excellente virksomheder" eller "succesrige strategier". Han giver os i stedet en teoretisk gennemgang af turnaround ledelse, der er en ledelsesform med fokus på genopretning af kriseramte virksomheder. Bresemann bevæger sig mellem discipliner som strategi og organisationsteori. Bogen har mange indskudte tekstbokse med forskellige cases, ekskurser og ind i mellem præcise små historier, som illustrerer teksten. Appendikser, noter, litteraturlister og registre afslutter bogen.

Tournaround management er grundigt, men også krævende gennemgået, og alene længden forhindrer bogen i at nå det brede publikum. Den veluddannede og ikke helt uerfarne leder vil derimod få et godt grundlag at operere ud fra.

Der er ikke andet om turnaround ledelse på samme niveau men flere fx Aktiv ledelse i en krisetid beskæftiger sig med ledelse af kriseramte virksomheder.


Børsen

d. 3. dec. 2014

af

af

Henrik Ørholst

d. 3. dec. 2014