Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Turneringen begynder


Beskrivelse


Efter sommerens tur til Brasilien starter turneringen for fodboldholdet Cipolline fra Milano. Der venter en lang og svær vej mod forårets finale for de seks drenge og to piger.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. aug. 2009

af

af

Ole Laursen

d. 12. aug. 2009

Henvender sig til fodboldglade børn fra ca. 10 år. Med sit italienske udgangspunkt vil den være særlig interessant for dem, som holder af udenlandsk og især italiensk fodbold. Bogen er forholdsvis let at læse - også pga. tegneseriesekvenserne.

3. del af den italienske serie Mål! om fodboldholdet Cippoline fra Milano. Det er blevet efterår, og turneringen starter. Vi følger holdet gennem de første fem kampe. Det går både op og ned, og undervejs må de undvære spillere, fordi målmanden Spillo forlader holdet, og tvillingerne Lara og Sara får skoldkopper. Sideløbende hører vi om, at Tommi begynder at øve til en juleballet-forestilling sammen med Lulu. Ud over enkelte stregtegninger er bogen krydret med Stefano Turconis tegneseriestriber fra kampsituationer, som fungerer rigtig godt. Bogen er bestemt værd at læse - med enkelte forbehold, såsom de tilbagevendende beskrivelser af trænerens glatten af sin moustache. Der er lagt op til en skildring af forårets returkampe og en mulig finale mod ærkerivalerne fra Accademia Blu i næste bind.

Øvrige aktuelle og noget forskellige fodbold-serier er først og fremmest tyske De vilde fodboldrødder og danske Dreamteam. Jeg vil dog fremhæve Dreamteam for sine mere facetterede personbeskrivelser. Turneringen begynder og serien som helhed har sit eget udtryk og internationalt og sydlandsk tilsnit.

Fans af serien skal nok hænge på med dette bind, som fortsat giver et levende pust fra den internationale fodboldverden.