Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Tutankhamon


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. nov. 2010

af

af

Jesper Holtoug

d. 22. nov. 2010

Smuk og afdæmpet fagbog for aldersgruppen 7 til 12 år. Medrivende fortælles om barnekongen Tutankhamon, om de gamle ægyptere, deres skikke og deres gravmonumenter. I vrimlen af fagbøger om netop dette emne, bør der nok gøres opmærksom på, at en ny og let tilgængelig er dukket op.

Det er ikke så meget man ved om Tutankhamon, hans liv og tidlige død. Det man ved, er heller ikke sindsoprivende - han førte ingen store krige og ændrede ikke det ægyptiske rige afgørende. Til gengæld blev han begravet i et af de få gravkamre, som ikke er blevet udplyndret, og netop derfor er Tutankhamon interessant. Bogen omhandler i lige så høj grad livet, religionen og kulturen i det gamle Ægypten, som den omhandler den unge farao. Der tilføjes ikke ny viden i forhold til de mange andre fagbøger om emnet, men historien fortælles flydende og overbevisende. Næsten alle fotos i bogen er velkendte, til gengæld kommer Christian Würgler Hansens fine illustrationer virkelig til deres ret i denne bog, hvor de sætter realistisk liv og forklaring på historien.

Der findes enorme mængder faglitteratur om det gamle Ægypten, pyramiderne og mumierne - og også temmelig meget om Tutankhamon. Indholdsmæssigt adskiller bogen her sig ikke meget fra disse, men den er bestemt god for aldersgruppen - overskuelig, spændende og lettilgængelig.

En absolut fin og relevant introduktion til det gamle Ægypten med særlig fokus på barnekongen Tutankhamon og hans fantastiske gravmæle. Klar, interessant og overskuelig.


Børn & bøger

Årg. 64, nr. 2 (2011)

af

af

Kurt Kristensen

Årg. 64, nr. 2 (2011)