Bøger / faglitteratur

Tvangsfjernelse af børn og unge i praksis


Beskrivelse


Trin for trin gennemgang af processerne i en tvangsfjernelsessag med gode råd til især forældrene om muligheder og faldgruber i hver fase. Relevante love og vejledninger afslutter bogen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. maj 2018

af

af

Per Månson

d. 3. maj 2018

En brugsbog for forældre, unge og pårørende til familier, der risikerer tvangsfjernelse af et eller flere børn.

Forfatteren er advokat med speciale i tvangsfjernelse. Han gennemgår trin for trin processerne i en eventuel tvangfjernelsessag og kommer hele tiden med råd til især forældrene om muligheder og faldgruber i hver fase. Et særligt kapitel er en gennemgang af en række sager, forfatteren har gennemført med held. Bogen afsluttes med en bilagsdel på 90 sider, hvor alle afgørende love og vejledninger er optrykt.

Det er en meget anvendelig og pædagogisk fremstilling, der selv om den som ovenfor fokuserer på vundne sager, understreger, at det langt fra er alle sager, der går forældrenes vej. Forfatteren er helt tydeligt på de berørte børns og forældres side, som vel altid med en brugsbog.

Indsigt: tvangsfjernelserAnbragte børnUegnet som far har efterhånden en del år på bagen. Anbragte børn er personlige beretninger om opvækst udenfor hjemmet. Uegnet som far er beretningen om en af de sager, forfatteren har ført, og som også kort er omtalt i bogenIndsigt: tvangsfjernelser har efterhånden en del år på bagen. er personlige beretninger om opvækst udenfor hjemmet. Uegnet som far er beretningen om en af de sager, forfatteren har ført, og som også kort er omtalt i bogenIndsigt: tvangsfjernelser har efterhånden en del år på bagen. Anbragte børn er personlige beretninger om opvækst udenfor hjemmet. er beretningen om en af de sager, forfatteren har ført, og som også kort er omtalt i bogen.