Bøger / skønlitteratur / krimi

Tvillingesagen : spændingsroman


Beskrivelse


Krimi. I Nordsjælland forsvinder et par 13-årige tvillingepiger sporløst. Journalist Line Lyng dækker sagen, samtidig med at hun mistrives i forhold til sin alkoholiske kæreste.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. juni 2014

af

af

Merete Trap

d. 23. juni 2014

Krimi, der udspiller sig i et dansk lokalmiljø. Bogen føjer sig ind i den lange række af danske krimier, herværende er i den lette ende. Henvender sig primært til kvindelige læsere.

Da to 13-årige tvillingepiger forsvinder på vej hjem fra klub, skal Line Lyng fra Regionalavisen Nordsjælland skrive om sagen. Dette bringer Line tæt på tvillingernes ulykkelige mor. Da den ene af pigerne findes myrdet i skoven, er bekymringen stor. Lever den anden tvilling, og hvis hun gør, hvor er hun så? Line Lyng er 37 år, alenemor til sønnen Mikkel og kæreste med den alkoholiserede Jonas. Parallelt med mordgåden hører vi om Lines hverdag og kampe med kæreste og overvægt. I bogens slutning opdager Line, at hun er gravid, og der er lagt op til en fortsættelse. Det er en underholdende krimi, men plottet er lidt tyndt. Garvede krimilæsere vil savne udfordring, da mordgåden er for gennemskuelig. Bogen vil især appellere til kvindelige krimilæsere, som godt kan lide kombinationen af krimi og personhistorie. Det er forfatter Lotte Dalgaards første roman.

Kan sammenlignes med andre danske provinskrimier, som fx Tom Oxagers serie om Anna Storm, senest De gode græd og de onde lo, 2014. Der findes også en del, både danske og udenlandske, krimier, med en kvindelig journalist i hovedrollen, som fx Lisa Marklunds serie om Annika Bengtzon. Denne er dog ikke på niveau med disse.

En underholdende krimi, dog med et lidt tyndt plot. Vil mest appellere til kvindelige læsere.