Bøger / skønlitteratur / roman

Tvivlsom domfældelse


Beskrivelse


Krimi. Trods et godt alibi idømmes Piers Stanton Smith livsvarigt fængsel for mordet på sin kone. Da hans uskyld bekræftes bliver politikommissær Michael McKenna i jagten på den rigtige morder forfulgt af pressen, frygtet af det lokale politi og plaget af en sognepræst.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Lone Krøgh

2007

Med sin fjerde og vellykkede krimi på dansk siden 2003 slår den engelsk-walisiske Taylor atter sit navn fast som en nutidig fortolker og fornyer af den traditionelle engelske krimi.

En usympatisk og voldelig charlatan er for 2 år siden blevet dømt for mordet på sin ekskone. Nu er dommen blevet omstødt og manden løsladt. Kriminalkommisær McKenna og hans folk bliver tilkaldt for at genoptage sagen og for at undersøge, om det lokale politi har tilbageholdt bevismateriale. Bogen foregår over 5 dage i en snefyldt februar og er i begyndelsen lidt omstænndelig og vanskelig at orientere sig i på grund af et væld af navne og relationer. Efterhånden som man får hold på de mange personer i den lille lukkede nordwalisiske landsby, åbner bogen sig og bliver en velskrevet skildring af en vidtforgrenet efterforskning og af lillebyens sociale strukturer. De mange fortielser og halve sandheder vanskeliggør McKennas arbejde, og ikke meget er, som det tager sig ud ved første øjekast. Sagen bliver opklaret og de løse ender fæstnet, herunder også poltifolkenes private forhold, og man glæder sig til flere krimier af forf.

Alison G. Taylors gode krimier kan minde om Andrew Taylors, jeg ved ikke, om navnesammenfaldet er tilfældigt, med deres langsomt fremadskridende handling og udfoldede skildringer af livets gang og af indbyggerne i små lukkede samfund.

En god og gedigen engelsk hyggekrimi af den klassiske slags, hvor det er selve efterforskningsarbejdet og de personlige relationer, der er i fokus.


litteratursiden.dk

d. 9. juli 2007

af

af

Merete Gotthardt

d. 9. juli 2007

Den sympatiske kriminalkommissær McKenna er tilbage, denne gang er det dog ikke ham selv, men en nedslidt industriby i Midtengland der er i fokus, hvilket er lidt skuffende. Piers Stanton Smith blev s...


Berlingske tidende

d. 16. juni 2007

af

af

Else Cornelius

d. 16. juni 2007