Bøger / faglitteratur til børn

Twilight-sagaen - den officielle illustrerede guide


Beskrivelse


Guide til Twilight universet. Om seriens personer og en tidslinie over de vigtigste begivenheder i vampyrernes og varulvenes historie. Med en gennemgang af de biler, der forekommer i bøgerne samt forslag til musik, man kan høre ved læsningen af enkelte afsnit.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. maj 2011

af

af

Vera Hollerup

d. 2. maj 2011

Dette digre værk henvender sig til alle, der har været forblændet af Stephenie Meyers berømte tetralogi om den unge pige, Bella og hendes skæbnesvangre møde med unge vampyrer og varulve og deraf følgende forelskelse. Bogen henvender sig både til unge og voksne fans. Bogen formidler sig selv. Forside og format minder om romanernes.

Bogen indledes af en lang og grundig samtale mellem Stephenie Meyer og forfatterkollegaen, Shannon Hale - mest for den voksne læser. Dernæst følger nogle meget grundige beskrivelser af de mange personer fra serien - inddelt i klaner og familier. Layoutet er lækkert og overskueligt med navne i rammer og rød skrift. Der er elegante streg- og tusch-tegninger af de vigtigste personer, samt flotte farvestrålende tegninger og akvareller af diverse bygninger og lokaliteter. Bogen indeholder også kuriositeter for de mere fanatiske fans. Især drengene vil interessere sig for afsnittet om seriens biler og motorcykler med farvestrålende billeder. Læsernes indsendte malerier og tegninger af bogens personer har også sit eget afsnit.

Når man har læst alt om Stephenie Meyers vampyrsaga, bør man kaste sig over Anne Rices vampyrsaga om vampyren Lestat. Anne Rice gør også meget ud af at sætte sine vampyrer ind i en troværdig og original vampyr-mytologi, og hendes personer skildres med stor psykologisk indsigt.

Et sandt must for de mange tusinde fans. Bogen er et overflødighedshorn af viden og oplysninger, og det hele er i et overskueligt, læsevenligt og lækkert udstyr.


litteratursiden.dk

d. 23. maj 2011

af

af

Henriette Olesen

d. 23. maj 2011

Vampyrbølgen er over os, og det skyldes ene og alene Stephenie Meyers ’Twilight’. Nu er der kommet en illustreret guide til Twilight-universet. Denne bog er guf for alle de Twilight-fans, der findes r...