Bøger / faglitteratur

Twitter! : massekommunikation på 140 tegn


Beskrivelse


Twitter er i fuld fart ved at blive en vigtig social teknologi på linje med Facebook, YouTube og lignende. Så vigtig er Twitter i det globale mediebillede, at den amerikanske regering under Iran-krisen bad selskabet bag Twitter om at vente med at opgradere websitet, fordi det ville betyde, at millioner af iranere ville miste en mulighed for at kommunikere med omverdenen på nettet. En søgning på Twitter på danske søgemaskiner giver næsten 2 millioner hits. Globalt er det over 600 mio. hits. Twitter er et meget effektivt socialt kommunikationsværktøj, som bl.a. var en vigtig del af Barack Obamas valgkamp. Twitter er en slags webbaseret SMS, hvor du maksimalt har 140 tegn til at kommunikere. Det giver en helt ny kommunikationsform som både virksomheder, private, politikere og foreninger kan drage nytte af. Natasha Friis Saxberg og Jacob Friis Saxberg er begge aktive Twitter-brugere og står bag denne første danske bog om Twitter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. okt. 2009

af

af

Jytte Bræmer

d. 12. okt. 2009

For alle der ønsker at følge med i de nye sociale teknologier. En stor del af bogen henvender sig til virksomheder, organisationer, politikere og andre, der efterspørger nye kanaler til markedsføring og branding.

Den første bog på dansk om fænomenet twitter, der er i hastig vækst. En nyt skud på stammen af en mængde sociale teknologier. En form for mikroblogging, der kun tillader korte beskeder på max. 140 tegn. En teknologi, der kan tilgås fra nettet såvel som fra nyere mobiltelefoner og derfor matcher det moderne mediebillede: mobilt, on the run, hurtigt og nemt i kontakt med hele verden. Bogen forklarer, hvordan man kommer igang med at twitte, hvilken tweetikette der eksisterer. En stor del af bogen henvender sig til virksomheder, der ønsker at benytte teknologien til viral markedsføring, som en måde at "lytte" til markedet og kunderne, som en nem måde at rekruttere medarbejdere på, og ikke mindst en effektiv måde at brande sig selv eller firmaet på. I takt med, at de sociale teknologier modnes og udbredes blandt privatpersoner, vil de samme personer identificere det forretningsmæssige potentiale og integrere det i deres professionelle virke. Bogen er fyldt med eksempler på, hvordan mediet bruges af diverse virksomheder. Bogens format er lille, handy og firkantet, nem at medbringe, lige i twitterånden.

Første bog på dansk om emnet.

En kort indføring i twitter-teknologien samt gode bud på dets marketingsmæssige potentialer.