Bøger / faglitteratur / kogebøger

Type B : spis dig slank efter dit blodsukker


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. dec. 2017

af

af

Kirstine Hagen Thomasen

d. 21. dec. 2017

To lettilgængelig introduktioner til to stofskiftetyper og de forskellige strategier, de skal anvende for at tabe sig. For dig der ønsker at smide et par kilo eller forstå kroppens indre logik.

De to bøger, der er meget ens i opbygning, beskriver henholdsvis stofskiftetype A og B. Type A er - kort fortalt - karakteriseret ved at et lavt blodsukker, da deres insulin hurtigt og effektivt nedbryder kulhydrater. De skal derfor begrænse fedt men beholde kulhydrater i kosten for at føle sig mætte og tabe sig. Type B har mindre effektiv nedbrydelse af kulhydrater og et højere blodsukker, og bør holde sig fra hurtige kulhydrater. Der refereres desuden til en type C, der dækker over diabetes 2. De to bøger starter med en introduktion og forklaring, dernæst generelle kostråd og tilsidst konkrete opskrifter.

Bøgerne forklarer grundigt og lettilgængeligt om et kompliceret emne, der optager mange. De kan ses som en gylden middelvej i den løbende diskussion mellem sukkerforsagere og fedtforskrækkede. Opskrifterne er både delikate og ukomplicerede.

Stoffet i bøgerne er delvist redigeret og forkortet fra Spis dig slank efter dit blodsukker, som to af forfatterne udgav sidste år. Bøgerne har dog selvstændig relevans, da de er målrettet de enkelte blodsukkertyper.