Bøger / faglitteratur til børn

Tyrkiet


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Marianne Andreasen

2008

Denne nye bog i serien Verden i fokus kan læses fra ca. 7. kl. (ca. 13 år) og op. Det er en informationsmættet bog, som enten kræver voksenhjælp eller forhåndsviden for det optimale udbytte af læsningen. Den kan fint bruges til undervisning, som supplement til emne/temaarbejder eller måske som forberedelse til en tur til Tyrkiet.

I 13 afsnit belyser bogen indgående - og ikke så let læst - bl.a. historie, landskab og klima, befolkning, politik, økonomi, energi, transport, uddannelse, fritid og kultur og slutter med visioner om fremtiden. De politiske, ømtålelige problemfelter som fx folkemordet på armenierne, kurdernes forhold, Cypern og det ønskede EU-medlemskab bliver fint beskrevet. Hele vejen igennem er bogen illustreret med flotte fotos, et enkelt kort, diagrammer og databokse med mange tal, der nok kræver nogen økonomisk indsigt. Også interessante faktabokse med "Fokus på" og "Vidste du?" er der blevet plads til. Tidslinje, ordforklaring, stikord, henvisning til webadresser og anden litteratur afslutter bogen.

Der er andre nyere bøger om Tyrkiet. Peter Gardes glimrende Tyrkiet fra 2003 er den bedst sammenlignelige. Denne udgivelse er på et fagligt højt niveau og vanskeligere tilgængelig.

Trods en enkelt talfejl, så er bogen absolut gedigen, oplysende og opdateret. Den kan fint forny eller supplere skole- og folkebibliotekets samlinger.Informationer og udgaver