Bøger / faglitteratur

Tyskerne i Normandiet : de tyske soldaters oplevelse af invasionen 1944


Beskrivelse


På baggrund af førstehåndsberetninger, breve og officielle dokumenter fra tyske soldater, fortælles historien om Invasionen i Normandiet og det efterfølgende slag om Nordvestfrankrig.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. okt. 2008

af

af

Kresten Søe Christensen

d. 10. okt. 2008

For mainstream 91.93 læsere.

En intens og uhyre spændende beretning om soldaterne på tysk side under og efter invasionen i Normandiet juni 1944. Bogen bygger på breve, officielle kilder, dagbøger og førstehåndsberetninger fra den håbløse kamp mod de allieredes knusende overmagt. Vi følger tyske soldater på nærmeste hold - fra sammenstødet på D-dag, nærkampe i landsbyer og panserslag i det åbne land til Paris' fald. Undervejs er der klip til ubådskrigen i Kanalen og luftkampene over invasionsfronten. Vi kommer tæt ind på hovedpersonerne lige fra den menige soldat ved Kanalkysten, Messerschmittpiloterne, officererne i hovedkvartererne til kampvognskommandøren under modangreb. Fx Michael Wittmann, der med sin ene Tiger-kampvogn 13. juni standsede en hel britisk brigade og på 15 minutter! ødelagde 21 tanks. Slaget var tyskernes sidste chance for at skabe en vending, og hele det tredje riges panserelite blev sat ind. Tiger- og Panther-kampvognene var knusende overlegne ift. den allierede Sherman. Også i taktik og træning var de tyske veteraner klart bedst og tilføjede ofte modstanderne uhyggelige tab. Men de allieredes antal, massive artilleri og det totale luftherredømme fik overalt sidste ord.

Fx Med ryggen mod Berlin.

Ualmindelig vellykket og spændende almengjort militærhistorie fra 2. verdenskrig, der som en af de sjældne bøger udmærker sig ved at belyse begivenhederne gennem deltagere fra den tyske side af fronten. Vil blive slugt af alle 91.93 interesserede læsere.