Bøger / skønlitteratur / krimi

Tyskerungen : kriminalroman


Beskrivelse


Patrik Hedström har barselsorlov fra sit politiarbejde, men involveres privat i en mystisk sag, da hans kone finder en nazimedalje og nogle gamle dagbøger blandt sin mors efterladenskaber. Dette fund sætter gang i et hændelsesforløb, som fører til mord i Fjällbacka.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. mar. 2009

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 17. mar. 2009

Krimilæsere i almindelighed og femikrimilæsere i særdeleshed vil igen efterspørge Erica Falcks oplevelser i Fjällbacka - helt uformidlet.

Personkredsen er igen forfatteren Erica Falck i forgrunden sammen med sin politimand Patrik samt begges familier og venner. De er aktørerne i den ene del af handlingen, hvor personlige og familiemæssige relationer er emnet for både konflikter og løsninger. Parallelt hermed foregår en dramatisk sag i nutiden, og den følges kronologisk og minutiøst set fra såvel deltagere som efterforskere. Denne sag med flere mord og andre gåder opklares sideløbende af Erica og politiet, samtidig med at sagens rødder i fortiden afdækkes og medvirker til opklaringen. Altså helt som i de øvrige bøger i serien, men CL har lidt bedre fat i virkemidlerne end i forrige bog. Sagen har rod i såvel Ericas mors vennekreds under 2. verdenskrig som i nutidige højreekstremistiske ideer samt det lille samfunds lukkethed, og det kommer der en effektiv historie ud af.

Helt i samme stil som bind 1-4 uden nyskabelser eller stilbrud føjer bogen sig ind i rækken af voldsomt efterspurgte femikrimier. Kun som krimier kan serien læses uafhængigt - ellers ikke.

Effektivt drejet, dramatisk historie i et populært mix af krimigåder i fortid/nutid og samlivsproblemer. Der er tilsyneladende uendelige muligheder i det lille samfunds fortid og nutid for dramatiske historier, og igen efterlades læseren med spor til næste bog, der kommer på dansk foråret 2010. Det er der længe til for mange læsere.


Berlingske tidende

d. 26. juni 2009

af

af

Mette Strømfeldt

d. 26. juni 2009


Information

d. 26. mar. 2009

af

af

Mette Højbjerg

d. 26. mar. 2009


Politiken

d. 22. mar. 2009

af

af

Anette Dina Sørensen

d. 22. mar. 2009


Børsen

d. 23. mar. 2009

af

af

Jonas Hindsholm Bentzen

d. 23. mar. 2009