Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Tyvebanden


Beskrivelse


Tobias og Oliver bliver, i et forsøg på at opklare en tyvebande, der hærger byen, selv involveret i bandens kriminalitet. Oliver lader sig optage i banden, mens Tobias skal udspionere. Desværre går det galt for drengene. Banden fatter mistanke, og de kommer Tobias i forkøbet. Han bliver kidnappet. Heldigvis finder politiet de to bagbundne drenge.

EmneordAnmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. apr. 2009

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 2. apr. 2009

Spændende frilæsningsbog - nr. 16 i serien Koldt blod. Fra 10 år/ 4. klasse/ lix 17.

Jørn Jensen har gjort det igen! Spændende og helstøbt fortælling med en stigende konfliktoptrapning der bevirker, at læseren holdes fanget fra bogens 1. linje til slut. Tobias og Oliver bliver, i et forsøg på at opklare en tyvebande, der hærger byen, selv involveret i bandens kriminalitet. Oliver lader sig optage i banden, mens Tobias skal udspionere. Desværre går det galt for drengene. Bandens leder fatter mistanke og kommer Tobias i forkøbet. De kidnapper ham. Heldigvis finder politiet drengene, der sidder bagbundne i en campingvogn. Bogens layout ligner de foregående i serien - omslag i grå og røde nuancer, og bogens eneste illustration, der viser drengene og lederen af banden. Teksten er inddelt i 12 kapitler og læsevenligt sat med pæn stor typografi samt god luft mellem linjerne.

Læserne bliver ikke skuffede. Bogens historie falder i tråd med de andre i serien. Indholdet er ligeså spændende som de foregående.

Historien er helstøbt og velfortalt. Den har et spændende plot og er lige den type af fortællinger, der fastholder vores drenge og piger på mellemtrinnet i den fortsatte læseproces. Serien er meget efterspurgt, og denne 16. i rækken, vil helt sikkert blive meget udlånt.