Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Tyvedronningen


Beskrivelse


Fantasy. Beka er stadig i Corus, hvor hun og Tana strammer nettet om falskmøntnerne. Men tiden arbejder imod dem, for der kommer flere og flere falske sølvmønter på gaden, og folk er begyndt at gå i panik.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. maj 2010

af

af

Martin W Hansen

d. 7. maj 2010

Dette er 4. del af serien om drabanten Beka Cooper. Som altid med denne forfatter vil serien tiltale især piger fra 12-13 år. Terrier/Blodhund-serierne har sin plads i forfatterens lange serie om fantasy-landet Tortall.

Sædvanligvis indeholder Pierces bøger stærke, kvindelige hovedpersoner med ben i næsen, der forsøger at klare sig i en mandsdomineret verden, og denne serie om den unge drabant Beka er ingen undtagelse. Nærværende bind er anden del af Blodhund-serien, hvor Beka er rejst til Corus, for at efterforske en sag om falskmøntneri, sammen med sin mere erfarne kollega, Tana. Som de øvrige bind i serien er dette også skrevet i dagbogsform. Serien om Beka er en slags fantasy-krimi og det er en spændende udnyttelse af en genre, som forfatteren har skrevet i igennem mange år. Sprogligt er bogen mere dvælende end megen af den fantasy der udkommer for tiden, og det er en god ting. Forfatteren har mange danske fans, og de vil være begejstrede for denne afslutning af den oprindelige series 2. bind. Det anbefales at læse serien fra begyndelsen af. Der er planlagt endnu et bind i denne serie, der vil udkomme på engelsk til næste år.

Stærke, kvindelige hovedroller finder man også hos Lene Kaaberbøl, Josefine Ottesen og Mette Finderup.

En virkelig fin afslutning på serien, fra en af de bedste, kvindelige fantasy-forfattere i verden.