Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Tyvetøs


Beskrivelse


Mikkel og Line er venner og går i samme klasse. Der bliver stjålet forskellige ting i klassen, og Line bliver beskyldt for at være tyv. Vil det lykkes Line at overbevise Mikkel og klassekammeraterne om, at hun er uskyldig?

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. juli 2008

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

d. 22. juli 2008

Ny bog i letlæsningsserien Astronautserien.dk, denne er nok mest for piger. Velegnet som frilæsning og læsetræning for de let øvede læsere i 4.-6.kl. (fra 10 år). Der findes opgaver til seriens bøger på nettet.

Mikkel og Line, som går i samme klasse, har været venner, siden de var helt små. Da der bliver stjålet forskellige ting i klassen, bliver Line beskyldt for at være tyven. Hele klassen - også Mikkel - tager afstand fra Line, og hun kæmper forgæves for at blive renset. Heldigvis bliver Mikkel overbevist om Lines uskyld, så deres venskab genoprettes. Bogen er ikke overraskende i sin handling, men temaet om at blive udelukket af fællesskabet er vedkommende og genkendelig for målgruppen. Bogen er inddelt i korte kapitler med grøn overskrift. Layout og sats gør bogen meget læsevenlig sammen med mange stemningsskabende akvareller, hvoraf de fleste er helsidesillustrationer. Den indbydende forside med Line i profil og smykket i forgrunden kan fejlagtigt give associationer til fantasygenren. Forfatteren har skrevet mange børnebøger og er bl.a. kendt for sine fodboldbøger Dreamteam.

Bogen ligner layoutmæssigt de øvrige titler i serien.

Lille realistisk hverdagshistorie om fejlagtigt at blive beskyldt for at være tyv. Handlingen er temmelig forudsigelig, hvilket kan støtte den lidt usikre læser.