Bøger / faglitteratur til børn

Ubåde


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. juni 2014

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 19. juni 2014

Fagbog om ubåde for de 10-13-årige, som er nysgerrige og interesserede eller måske til et lille skriftligt arbejde på mellemtrinnet.

I 25 opslag fortælles om ubåde. Der er afsnit om tekniske og historiske aspekter. der er folde ud sider i 4 siders bredde med fx tværsnit af den britiske ubåd, Astute og et med ubåde i krig. der er opslag om fx periskopet, maskinrummet og torpedoer samt afsnit om ubåde til forskning og som redningsfartøjer. Især forskellige undervandsfartøjer til havudforskning er dækket med en del historiske modeller, samt fx en lille tegneserie om hvordan fjernstyrede fartøjer kan bruges til fx minerydning. Der bruges fotos, tegnede illustrationer og grafik, samt små tegneserielignende sider, som fx dagligdag om bord. Der er faktabokse om en række faktuelle ubåde. Teksten er præcis, men ikke svær at læse. Billederne understøtter og passer til teksten. Bagest 2 opslag med de historisk ældste ubåde, den ældste mere end 2000 år gammel, og liste med fire bogtitler, ordliste og stikordsregister. Udstyr, format og layout som fx Motorcykler, 2013 af Lisa Jane Gillespie i samme serie Fakta plus.

Vi har flere titler om emnet. Denne bogs styrke er dens enkelthed i forhold til at beskrive de enkelte dele af en ubåd, og især de historiske udviklingstrin.

En kontant, letforståelig overskuelig og brugbar fagbog til målgruppen.