Bøger / faglitteratur / erindringer

Ubekvemmelighedszonen


Beskrivelse


Den amerikanske forfatter (f. 1959) beskriver sin opvækst i Midtvesten og sin udvikling frem mod et voksenliv i New York.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Allan Thomsen Volhøj

2007

Skæve, tankevækkende og foruroligende erindringer fra et USA, som var engang. Jonathan Franzen er en amerikansk forfatter og modtog i 2001 den prestigefyldte pris "The National Book Award" for romanen Korrektioner. Af andre modtagere af prisen kan fx nævnes John Updike og John Irving. Senest i 2004 udkom Franzens essaysamling: Hvordan man er alene. Ubekvemmelighedszonen er en biografi med erindringer fra Franzens barndom i Midtvestens USA. Historierne tager udgangspunkt i nutiden men kredser om Franzens minder fra barndoms- og ungdomstiden. Mange af erindringerne er utroligt detaljerede, og derfor er der nogle gange illustrationer for at gøre forståelsen større. Han skriver specielt, uden særlig mange ophold og meget detaljeret. Det og den danske oversættelse gør, at nogle formuleringer er ret kringlede. Bogen indeholder 6 erindringer fra forskellige tidspunkter i Franzens liv. Han skriver utroligt godt og underholdende. Det er ikke "falde på halen"-humor, men mere den eftertænksomme og skæve slags. Kan man lide Franzens tidligere bøger vil denne helt sikkert også falde i ens smag. Han har en fantastisk evne til at spidde det amerikanske samfund på en helt fornøjelig måde.


litteratursiden.dk

d. 19. juli 2016

af

af

Anne Klara Bæhr

d. 19. juli 2016

Jonathan Franzen har skrevet denne vidunderlige essaysamling som et humoristisk, kærligt og selvironisk tilbageblik på sin barndom og ungdom i et bornert middelklassehjem i Missouri. I ’Ubekvemmelighe...


Jyllands-posten

d. 27. apr. 2007

af

af

Niels Lillelund

d. 27. apr. 2007


Weekendavisen

d. 25. maj 2007

af

af

Klaus Rothstein

d. 25. maj 2007


Børsen

d. 1. maj 2007

af

af

Christa Leve Poulsen

d. 1. maj 2007