Bøger / faglitteratur til børn / pegebøger

Ud at køre


Beskrivelse


Pegebog. Vil du med ud og køre en tur? Hvad skal vi køre i?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. jan. 2009

af

af

Lotte Lykke Simonsen

d. 12. jan. 2009

Seks små kvadratiske pegebøger med farve-illustrerede hverdagsting til begrebsindlæring til de allermindste mellem 1-3 år.

Så er illustrator og forfatter Inger Tobiasen på banen igen med seks nye små bøger for de mindste. Hun er kendt fra flere bøger i samme genre, senest Bogstavleg, 2007 og Min store ordbog, 2008. De seks pegebøger har et udvalg af de samme illustrationer som i sidstnævnte bog. De er nu opdelt sådan, at de seks bøger, indeholder hvert sit tema. De seks emner er: Mad, tøj, legetøj, transportmidler, dyr og godnatsituationer. Alle bøgerne er kvadratiske med tykke sider i holdbart glittet pap. Baggrunden er hvid, og hvert opslag indeholder fra 1-8 ting. Hver ting bliver forklaret med et enkelt ord eller en lille sætning i en tydelig typografi. Inger Tobiasens udtryksfulde, charmerende og humoristiske tegninger lægger op til gode dialoger mellem barn og voksen. Stregen er fin og sirlig og helhedsindtrykket er både lækkert og humoristisk. Det er let genkendelige hverdagsting der bliver formidlet på en klar og tydelig måde.

Vi har mange lignende pegebøger, men der er hele tiden en efterspørgsel på sådanne bøger. Kvalitetsmæssigt ligger disse seks små kvadratiske bøger i den øverste del af skalaen.

Seks søde, sjove og meget anvendelige snak-sammen-bøger til børn fra 1-3 år. Gode tydelige omslag der vil fange både barnet og den voksne.Informationer og udgaver