Bøger / skønlitteratur / roman

Ud hvor du ikke kan bunde


Beskrivelse


Krimi. En kommunaldirektør bliver fundet kvalt i en park og det viser sig at have tråde tilbage til tiden i kollektivet. Opklaringen af mordet bliver samtidig et forsøg på at finde svaret på gåden om den forsvundne nabopige, som aldrig dukkede op dengang i 1970'erne.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. feb. 2012

af

af

Stine Grabas

d. 29. feb. 2012

For de krimielskere, som er til den mere klassiske krimi, hvor morderen først bliver afsløret til allersidst. Det ses efterhånden sjældent, men her har vi at gøre med en krimi for enhver, da den udelader udpenslende blodige detaljer.

Kommunaldirektøren bliver fundet dræbt i en park og det viser sig hurtigt, at motivet skal findes i tiden, hvor den dræbte boede i kollektiv. Ingen af kollektivets beboere taler længere med hinanden og det skyldes den aften, hvor de sammen røg noget stærkt afrikansk pot og nabopigen pludselig forsvandt. Opklaringen af mordet i parken bliver derfor samtidig et forsøg på at opklare en 30 år gammel sag. Plottet er godt og velfungerende, men personskildringerne er ikke særlig gennemtænkte. Kan man se bort fra det, er det en krimi, der er spændende indtil sidste side, sådan som en krimi bør være. Niels Martinov har udgivet en del forskellige bøger. Af krimier har han senest udgivet Så dø din hund.

I en tid med maange af krimiforfattere at vælge imellem, må Jan Mehlum og Steen Harvig være et godt bud på en sammenligning.

Velfungerende krimi med et godt plot. Personskildringerne kunne være bedre, men det kompenseres ved at spændingen opretholdes, og morderen først afsløres på de sidste sider.