Bøger / skønlitteratur / roman

Ude af drift


Beskrivelse


Claire har sagt sit job op for at finde noget, der giver bedre mening. Kæresten Luke forsøger at støtte hende, mens familien ser hovedrystende til. Lidt for meget vin og for mange sarkastiske bemærkninger gør ikke livet lettere for Claire.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. aug. 2016

af

af

Maria Sjøblom

d. 5. aug. 2016

Humoristisk og ærlig chick lit roman uden den store romantik, men smækfyldt med vasketøj, et slidt parforhold og hovedpersonen Claires sarkastiske hverdagsobservationer, mens hun forsøger at finde meningen med livet. For læsere af chick lit og alle dem, som har fået nok af lyserøde kærlighedshistorier.

Claire har sagt sit job i kommunikationsbranchen op for at finde noget, hun virkelig brænder for. Claires forstående kæreste gennem 7 år, Luke, støtter hendes jagt på mening og betaler deres dyre husleje i London, mens Claires familie ser hovedrystende til. Spørgsmålet er, om det der med mening i livet er så nemt at finde?.

Bogen er opdelt i kapitler, der varierer fra 2 linjers sarkastiske hverdagsobservationer om fx "kontorliv" eller "økonomi" til længere beskrivelser af scener i parforholdet eller familien. Den debuterende engelske forfatter bruger chick lit-genren som en skarp skildring af Generation Y's konstante søgen efter noget, der er bedre. Observationerne er genkendelige, humoristiske og ind imellem hjerteskærende. Hovedpersonens forkælede holdning til livet og manglende selvindsigt kan virke karikeret.

Dette er ikke en romantisk pageturner som fx Helen Fieldings Bridget Jones - samletKunsten at være kvinde, men har det samfundsrevsende element, som også ses i fx Caitlin Morans Kunsten at være kvindeDette er ikke en romantisk pageturner som fx Helen Fieldings Bridget Jones - samlet, men har det samfundsrevsende element, som også ses i fx Caitlin Morans .


litteratursiden.dk

d. 5. sep. 2016

af

af

Marion Tirsgaard

d. 5. sep. 2016

Claire Flannery er ude af drift i Lisa Owens debutroman, som til gengæld er driftssikker Chick-lit skåret over en effektiv Bridget Jones skabelon. Claire er sidst i tyverne og har netop sagt sit job o...