Bøger / faglitteratur / erindringer

Uden omsvøb : en global iværksætters eventyr


Beskrivelse


Sir Richard Branson (f. 1950) fortæller om sin forretningskarriere og sine transaktioner. Om hans firma Virgins største bedrifter og nogle af selskabets nederlag.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. okt. 2008

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 15. okt. 2008

Bred målgruppe. Kan også nemt formidles udover vante biografilæsere. Oplagt som inspiration til fx en handelsskoleopgave.

Britiske Branson, der måske med fx en Bill Gates konkurrerer om at være den mest globalt kendte erhvervspersonlighed, skriver her endnu en biografi om sit eventyrlige liv. Han har tidligere skrevet 2 biografier: Virgin : en selvbiografi fra 1998 og Vi gør det sgu! fra 2006. Denne nye biografi kan læses som en slags fortsat beretning fra et fantastisk liv. Jeg behøver kun nævne det fakta, at Branson som det eneste menneske nogensinde har opbygget ikke mindre en 8 milliard-virksomheder vel at mærke, når man regner i dollars! Alt det er imponerende, men ligeså imponerende synes jeg det er, at han faktisk formår at formidle sine tanker. Og de tanker er mange og sprudlende. Et af Bransons mantra for sine virksomheder er faktisk den simple, at aldrig lade dem vokse sig uoverskueligt store. Hver gang en af de mange virksomheder samlet under brandet Virgin har nået en tilpas størrelse opdeler Virgin virksomheden i 2 eller flere enheder. På den måde skaber man handlerum for medarbejdere og ledelse, og værner om det personlige ansvar for drift og arbejdsområde som Branson mener bl.a. gør Virgin unik.

På dansk er der også ovennævnte biografier af Branson selv, men på engelsk findes flere biografier skrevet af andre.

Fængende skrevet biografi, der letforståeligt præsenterer Bransons originale og forfriskende forretningsideer.