Bøger / skønlitteratur / roman

Uden skyld


Beskrivelse


Krimi fra Stockholms skærgård, hvor Nora Linde slikker sine sår, efter hun har opdaget, at hendes mand er utro. Sammen med sin barndomsven, politimanden Thomas Andreasson, bliver hun involveret i en mordsag, som viser sig at række langt tilbage i skærgårdsøen Sandhamns historie.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. okt. 2010

af

af

Lone Krøgh

d. 6. okt. 2010

Endnu en velskrevet og underholdende svensk skærgårdskrimi, som er fuldt på højde med Camilla Läckberg og Mari Jungstedt. Den vil låne sig selv ud, for appetitten på svenske krimier er stadig umættelig.

Juristen Nora Linde vil skilles fra sin utro ægtemænd og opholder sig i en vinterferie med sine to drenge midlertidigt i familiens gamle sommerhus på den stockholmske skærgårdsø Sandhamn. Drengene finder tilfældigt en amputeret arm, som viser sig at stamme fra den 20-årige kvinde, der efteråret inden er sporløst forsvundet. Noras barndomsven vicepolitikommisær Thomas Andreasson genoptager sagen, men det bliver Nora, som gennem et par opringninger og nogle gamle dagbøger kan gennemskue, hvordan det hele hænger sammen. Måske lige lovlig kækt, men bortset fra det, er Uden skyld en velskrevet og topunderholdende krimi med en dramatisk slutning, og vi vil nok være mange, som glæder os til fjerde bind om Nora og Thomas, som skulle udkomme på svensk i 2011.

Tredje krimi af Viveca Sten (f. 1959), som er fuldt på højde med Camilla Läckberg og Mari Jungstedt, selv om hun endnu ikke er blevet så stort et navn som disse.

Atmosfærefyldt svensk krimi fra en snedækket skærgårdsø, hvor de gamle venner juristen Nora Linde og politimanden Thomas Andreasson atter opklarer et mord. Det er vel nærmest en femikrimi, hvor hovedpersonernes privatliv er mindst lige så interessant som selve opklaringsarbejdet, og det er en lækkerbisken for læsere af fx Camilla Läckberg og Mari Jungstedt.


litteratursiden.dk

d. 22. nov. 2010

af

af

Anne Klara Bæhr

d. 22. nov. 2010

Juristen Nora Linde er tilbage på øen Sandhamn i den stockholmske skærgård, hvor hun bliver involveret i en mordsag, der kommer til han handle om skæbne, skyld og hævn. Dette er tredje bog om Nora Lin...


Weekendavisen

d. 17. dec. 2010

af

af

Katinka Bruhn

d. 17. dec. 2010