Bøger / faglitteratur / erindringer

Udenfor skinner solen : en retsmediciners erindringer


Beskrivelse


Hans Petter Hougens (f. 1949) beretning om livet som retsmediciner. Et liv som har ført ham fra fødelandet Norge via Spanien til Danmark. Om arbejdet på Retsmedicinsk Institut ved Københavns Universitet hvor han blandt andet har haft fokus på internationalt menneskerettighedsarbejde samt skud- og eksplosionsskader.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. juli 2019

af

af

Kirstine Louise Grøngaard

d. 18. juli 2019

Hvilke arbejdsopgaver har retsmedicinere og hvordan hjælper de fx politiet? For interesserede i retsmedicin samt kriminalsager fra virkelighedens verden.

Da Hans Petter Hougen i 1969, 20 år gammel, finder ud af at det er medicin og ikke jura han vil læse, må han rejse til Spanien, da han ikke kan komme ind på medicinstudiet i Norge. Pga. uroligheder i Spanien rejser han efter et års tid videre til Danmark, hvor han viderefører studierne og han begynder efter endt uddannelse at forske og får derved kontakt til udlandet. Han uddanner sig til retsmediciner i Miami og bliver senere statsobducent. I de efterfølgende år rejser han meget rundt i verden og hjælper til i bl.a. et krigshærget Balkan i 1999, et tsunami-ramt Thailand i 2004 og et smadret Gaza i 2014. Forfatteren har tidligere medvirket i EfterforskerneDe 7 dødssynder og De 7 dødssynderDa Hans Petter Hougen i 1969, 20 år gammel, finder ud af at det er medicin og ikke jura han vil læse, må han rejse til Spanien, da han ikke kan komme ind på medicinstudiet i Norge. Pga. uroligheder i Spanien rejser han efter et års tid videre til Danmark, hvor han viderefører studierne og han begynder efter endt uddannelse at forske og får derved kontakt til udlandet. Han uddanner sig til retsmediciner i Miami og bliver senere statsobducent. I de efterfølgende år rejser han meget rundt i verden og hjælper til i bl.a. et krigshærget Balkan i 1999, et tsunami-ramt Thailand i 2004 og et smadret Gaza i 2014. Forfatteren har tidligere medvirket i Efterforskerne og .

Fokus ligger på forfatterens karriere, og det er interessant at høre om, hvordan han klatrer op af karrierestigen, og ligeledes om de mange forskere og læger fra andre lande som han samarbejder med. En retsmediciners arbejde er meget alsidigt, og de mange anekdoter han kommer med er interessante og tankevækkende.

Liv og dødTil gavn for de levende og Til gavn for de levende giver også et indblik i retsmedicinerens arbejdeLiv og død og giver også et indblik i retsmedicinerens arbejde.


Politiken

d. 14. sep. 2019

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 14. sep. 2019


Noter / Historielærerforeningen for Gymnasiet og HF

Nr. 226 (2020)

af

af

Anders Pultz Lundgaard

Nr. 226 (2020)