Bøger / faglitteratur

Udepædagogik - naturligvis! : grundbog i natur og udeliv


Beskrivelse


Teori, forsknings- og forsøgsresultater om udepædagogik samt praktiske råd og forslag til udepædagogiske aktiviteter til alle aldersgrupper. Bogen kan anvendes som grundbog i faget "natur og udeliv" på pædagoguddannelsen.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. jan. 2019

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 8. jan. 2019

Ny og betydeligt revideret udgave af bogen Udepædagogik - naturligvis! Bogen har relevans for alle faggrupper, der arbejder med børn (eller med voksne udviklingshæmmede) i naturen.

Bogen er bygget op over to dele. Den første del præsenterer det teoretiske grundlag for at arbejde professionelt med udeliv, og den anden del har fokus på praksis og giver inspiration til aktiviteter og naturoplevelser. Bogen er revideret i forhold til den tidligere udgave med udgangspunkt i det nye fag på pædagoguddannelsen: "Natur og udeliv". Denne revidering har resulteret i udvidelser af de enkelte kapitler samt tilføjelser af helt nye kapitler.

Bogen rummer stor begejstring for naturen og læring ude i naturen. Det er en meget inspirerende udgivelse, som giver lyst til at være sammen med børn i naturen.

Bogen kan læses sammen med titler som Naturlig læringUdeskoledidaktik for lærere og pædagoger og Udeskoledidaktik for lærere og pædagogerBogen kan læses sammen med titler som Naturlig læring og .


Bibliotekernes vurdering

d. 10. jan. 2011

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 10. jan. 2011

Spændende udgivelse fuld af gejst og glæde ved naturen som kan inspirere pædagoger, lærere og pædagogisk studerende til at inddrage naturen i deres pædagogiske hverdag til glæde og gavn for alle. Bogen kan anvendes som inspirationsbog til arbejde med udepædagogik. Der er både forslag til årsplan og udeaktiviteter samt mange gode begrundelser for at arbejde med udepædagogik.

Lars Bergholdt brænder for udepædagogikken og for respekten for naturen, hvilket denne udgivelse bærer tydeligt præg af. Bogen er fyldt med gejst og med værdier, hvilket Bergholdt heller ikke prøver at skjule. Dette bevirker, at man får lyst til at læse bogen. Bergholdts gejst smitter og aktiviteterne inspirerer til arbejde med udepædagogik. Bogen er både velskrevet og meget personlig. Det er en udgivelse, som er svær at lægge fra sig. Bogen gennemgår Bergholdts begrundelser for vigtigheden af udepædagogik samt eksempler på udeaktiviteter, oprettelse af uderum samt eksempel på en årsplan for børnehave, SFO eller indskolingen.

Sammen med denne udgivelse vil det være oplagt også at læse Naturfag : overvejelser om uderummet, 2005 Børn og udeliv, 2006 og Når livet risler, 2005. Tre gode titler med samme gejst og begejstring for udepædagogikkens mange muligheder for at inddrage naturen i den pædagogiske hverdag til glæde og gavn for børnene.

Interessant udgivelse fyldt med gejst og glæde ved naturen. Skrevet i et letlæst og inspirerende sprog.