Bøger / faglitteratur

Udfordrende læring


Beskrivelse


Om hvad der hæmmer og fremmer elevers læringsudbytte samt konkrete forslag til opgaver, forløb og udfordringer rettet mod forskellige aldersgrupper.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. nov. 2014

af

af

Hans-Christian Uth

d. 12. nov. 2014

For undervisere - især på grundskoleniveau - som gerne vil vide mere om, hvad der hæmmer og fremmer elevers læringsudbytte, og som gerne i praksis vil arbejde med effektive og fornøjelige undervisningsformer.

I bogens indledende afsnit argumenteres for og gives en indføring i begrebet "udfordrende læring". Fem af ingredienserne behandles derefter i selvstændige afsnit: feedback, indsats, udfordring, tænkning og selvværd. Syvende afsnit samler op på læringsudfordringen, hvorefter bogen giver en lang række konkrete forslag til opgaver, forløb og udfordringer rettet mod forskellige aldersgrupper. Alle afsnit rummer oversigter, diagrammer, cases og enkelte tegninger. Bogen afsluttes med en engelsksproget referenceliste til hvert kapitel.

Bogen kan ses som en kærkommen tilføjelse til de mange titler om skematiseret, indsnævrende undervisning og "teaching to the test". Selvom bogen bygger på empirisk grundlag, har den blik for det ikke-målbare, det udforskende og det diskuterende. Bogen er skrevet med stor begejstring og i et enkelt men fagligt korrekt sprog.

Lignende titler findes ikke på dansk, men bogen kan ses som en forlængelse af Hatties Synlig læring - for lærereSynlig læring og læringens anatomiNøglen til læring fra 2013 og Synlig læring og læringens anatomi fra 2014 samt forfatterens egen Nøglen til læring fra 2013Lignende titler findes ikke på dansk, men bogen kan ses som en forlængelse af Hatties Synlig læring - for lærere fra 2013 og fra 2014 samt forfatterens egen Nøglen til læring fra 2013Lignende titler findes ikke på dansk, men bogen kan ses som en forlængelse af Hatties Synlig læring - for lærere fra 2013 og Synlig læring og læringens anatomi fra 2014 samt forfatterens egen fra 2013.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 12. jan. 2015

af

af

Janus Neumann

d. 12. jan. 2015