Bøger / faglitteratur / essays

Udfordringer : dialoger med Peter Kemp


Beskrivelse


Udgivet i forbindelse med Peter Kemps 70-års fødselsdag.

Ni filosofiske essays, som er skrevet af filosoffen Peter Kemps (f. 1937) tidligere medarbejdere og handler om problemstillinger som han har arbejdet med i årenes løb, fx Kant, Nietzsche, Ricoeur, begrebet verdensborgeren og pædagogik. Til hvert essay knytter Peter Kemp en kommentar.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. aug. 2009

af

af

Flemming Faarup

d. 26. aug. 2009

Denne bog henvender sig til dem, der kan lide at læse om filosofiske emner for fornøjelsens skyld. Det er ikke som sådan en introduktion til filosofiske problemstillinger.

Bogen handler om Peter Kemp, der har været professor i filosofi ved DPU. I forbindelse med hans pensionering som 70-årig i 2007 er der samlet ni filosofiske essays, skrevet af hans tidligere medarbejdere. Emnerne for essayene er problemstillinger som Kemp har arbejdet med i årenes løb, fx Kant, Nietzsche, Ricoeur, begrebet verdensborgeren og pædagogik. Til hvert essay har Kemp en replik til den enkelte forfatter. Der er et efterskrift, hvor Kemp skriver om sit liv med Filosofisk Forum.

Den hvileløse tanke, 2007 er 20 essays og kronikker Peter Kemp har skrevet i årenes løb. I Verdensborgeren som pædagogisk ideal, 2005 forklarer han sin pædagogiske filosofi om det kosmopolitiske. Begge bøger giver et godt indblik i hans tanker, mens denne Udfordringer til Kemps verden, også giver et indblik i personen.

God og ind imellem underholdende introduktion til en stor personlighed i dansk filosofihistorie i 20. århundrede.


Politiken

d. 7. nov. 2009

af

af

Lasse Horne Kjældgaard

d. 7. nov. 2009


Weekendavisen

d. 14. aug. 2009

af

af

Ole Thyssen

d. 14. aug. 2009


Kristeligt dagblad

d. 29. aug. 2009

af

af

Nils Gunder Hansen

d. 29. aug. 2009Informationer og udgaver