Bøger / faglitteratur / rejsebeskrivelser

Udlængsel : 27 nye fortællinger fra Eventyrernes Klub


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. sep. 2011

af

af

Sanne Caft

d. 1. sep. 2011

Eventyrernes Klub blev stiftet i 1938 af polarforskeren Peter Freuchen. De ca. 100 medlemmer har det til fælles, at de drager til fjerne egne af kloden og er drevet af en umættelig appetit på rejser og det ukendte. Denne samling af fortællinger vil egne sig fint til de eventyrlystne.

De 27 historier er meget forskellige både i sprog, indhold og fokus. De spænder fra Alaskas vildmark, et krigshærget Eritrea over et besøg i en tidligere arbejdslejr i Sibirien til en cykelrejse gennem Rumænien. Forfatterne er journalister, forfattere, professorer og vildtforvaltere. De giver lyst til at vide mere og til at gå på jagt blandt rejseskildringerne på biblioteket. Hver beretning ledsages af en ultrakort biografi. Bogen er illustreret med fotografier af mere eller mindre amatøragtigt præg, men det gør ikke noget, for det handler om formidlingen af oplevelsen af at snige sig illegalt over grænsen til Irak eller være i ildkamp med bjergindianere.

Der er kommet to tidligere samlinger af fortællinger fra Eventyrernes Klub. Eventyrernes Klub : 24 fortællinger fra det runde bord i 2002/03 og Jorden rundt : 18 fortællinger fra Eventyrernes Klub, 1999/2003. Samme anvendelighed. Derudover har mange af eventyrerne udgivet egne rejsebeskrivelser.

Rejsebeskrivelser fortalt af 27 medlemmer af Eventyrernes Klub. Fra de fjerneste og indimellem meget farlige afkroge af verden. Til den eventyrlystne og hjemmefødningen. Velegnet til pluklæsning og til viderelæsning i fortællernes øvrige produktion.


Kristeligt dagblad

d. 15. feb. 2012

af

af

Maria Sjøqvist

d. 15. feb. 2012