Bøger / skønlitteratur / roman

Udrensning


Beskrivelse


En agent og ordensbroder er uafhængigt af hinanden på sporet af personen bag en række mordbrande rundt omkring i Europa. Hvad er gerningsmandens mission, og når de to at stoppe ham?

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. juli 2015

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 24. juli 2015

Konspirationsthriller med overnaturlige/gotiske elementer. Især til læsere af fx Dan Brown, Glenn Cooper og Tom Egeland.

Fra 3 skiftende vinkler - du, jeg og agent Vögel - følger vi en morders brændende spor rundt i Europa og de 2, der uafhængigt af hinanden er på jagt efter ham. Synske "jeg" er udsendt af den hemmelige orden Opus Era for at stoppe "du" i hans mission. Lige så synske "du" er udsendt af en udbryder fra ordenen med den mission at dræbe en række personer, hvis død kan sikre ordenens undergang og andres magtovertagelse, mens agent Vögel er udsendt af en transeuropæisk politistyrke for at opklare brandene/mordene. Fortællingen er kronologisk i korte afsnit med tre hovedpersoner og fortalt fra deres skiftende vinkler: du/jeg/forfatter.

Et indviklet og rigeligt usandsynligt plot, der løbende afsløres i bogen, kunne ikke føre mig gennem bogen til en god læseoplevelse. Historien er fortalt i korte, abrupte sætninger med en del tillægsord, og læsningen forstyrres af rigtigt mange fejl i såvel faktuelle ting som sprogbrug og en ofte speciel tegnsætning. Forlaget kalder det en gotisk krimi, men der er ikke ret meget gotisk i bogen, som snarere er en konspirationsthriller.

I stil med fx Dan Browns bøger og på niveau med Killer killer fra forlagets serie "Gotisk krimi".


Himmelskibet

Nr. 52 (2017)

af

af

Jóannes á Stykki

Nr. 52 (2017)