Bøger / skønlitteratur / dramatik

Udslet Hornsleth


Beskrivelse


Skuespil. Med kunstneren Kristian von Hornsleth i centrum tegnes et billede af en usædvanlig og provokerende kunstnerisk praksis, der placeres kritisk på nutidens kunstscene, og konsekvent i forhold til dramaets titel slutter det med drabet på Hornsleth.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. feb. 2012

af

af

Torben Wendelboe

d. 10. feb. 2012

Udgivelsen henvender sig primært til et publikum med interesse for nutidens danske teater - og sekundært til et publikum med interesse for nutidens kunstscene.

Dramatikeren Jakob Weis har valgt at sætte Kristian von Hornsleth, en af den aktuelle danske kunstscenes mest markante provokatører, i centrum for sit drama, og det er jo såvel usædvanligt og provokerende som debatskabende at bruge en nulevende person som omdrejningspunkt for en stor fantasi. Weis' fantasi om Hornsleth gør meget ud af at fortælle, at den er helt baseret på facts, og kammerspillet relaterer da også til flere af Hornsleths kendte projekter som "Fuck you art lovers forever", "Hornsleth Village Projekt Uganda" og hans idé om en gen-bank på havets dyb. Personen PORNO-PIGEN relaterer til førstnævnte projekt, personen SANCHO til Uganda-projektet etc. Stykket sætter fokus på problemstillingen, om branding er alt, indhold intet, og skaber ladede scener mellem personerne. I slutningen møder Hornsleth publikum, teatersalens tilskuere, helt nøgen, bogstaveligt talt, og i slutscenen lader Weis ham dø af skud. Det er medrivende, anderledes, ganske voldsomt og blodigt i en meget personlig kommentar til personen Hornsleth og dagens kunstscene.

Jakob Weis står som en af det nye danske teaters centrale aktører med stykker som Pitbul, 2009, og Der hvor flyene styrter, 2008, og hans nye drama kan anvendes fuldt ud som disse.

Meget personlig fortolkning af en af nutidens markante kunstneres kunstneriske praksis.