Bøger / skønlitteratur / roman

Udslettelse


Beskrivelse


4 kvinder udgør den 12. ekspedition til det lukkede Område X. Tæt på deres base camp finder de en underjordisk nedgang, og snart står valget mellem mutation eller udslettelse.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. jan. 2018

af

af

Jens Rasmussen

d. 19. jan. 2018

Uhyggelig fortælling om den 12. ekspedition ind i det lukkede Område X fortalt igennem biologens logbog. For kræsne læsere af kvalitetsgys. 1. del af trilogien "Southern Reach".

Ingen mennesker har kunnet bo i det mystiske Område X de sidste 30 år. Organisationen Southern Reach har løbende sendt ekspeditioner ind i området, hvor naturen har taget over, men de er enten forsvundet sporløst eller vendt tilbage med personligheds- og hukommelsestab. Den navnløse biolog fortæller om de 4 kvinder der udgør den 12. ekspedition. Tæt på deres base camp finder de en underjordisk nedgang, og snart står valget mellem mutation eller udslettelse. En filmatisering af bogen udkommer iflg. Soundvenue.com direkte på Netflix i Danmark i marts 2018, da den er for intellektuelt udfordrende til at komme i de europæiske biografer.

"Udslettelse" er en af de mest specielle bøger jeg har læst længe. Den tiltagende grad af uvirkelighed bliver gåsehudfremkaldende efterhånden som ekspeditionen løber linen ud. Vandermeer formidler det syrede og truende ved Område X på blændende vis.

"Udslettelse" minder om den japanske tegneserie Uzumaki. Vol. 1Ved vanviddets bjerge og selvfølgelig også H.P. Lovecrafts genreklassiker indenfor det mystiske gys Ved vanviddets bjerge, hvor geologen Dyer beretter om en uheldssvanger ekspedition til Antarktis"Udslettelse" minder om den japanske tegneserie Uzumaki. Vol. 1 og selvfølgelig også H.P. Lovecrafts genreklassiker indenfor det mystiske gys , hvor geologen Dyer beretter om en uheldssvanger ekspedition til Antarktis.


litteratursiden.dk

d. 31. maj 2018

af

af

Pia Bechmann

d. 31. maj 2018

Det er alt det, øjet ikke umiddelbart ser, der pirker til fantasien og vækker gruen i Jeff Vandermeers øko-thriller om det mystiske Område X. Forfatteren forstår at indfange det uforklarlige og mysti...


Berlingske tidende

d. 17. feb. 2018

af

af

Jeppe Krogsgaard Christensen

d. 17. feb. 2018


Information

d. 24. feb. 2018

af

af

Mathilde Moestrup

d. 24. feb. 2018


Weekendavisen

d. 9. undefined 2018

af

af

Adam Holm

d. 9. undefined 2018


Standart

Årg. 32 nr. 3 (2018)

af

af

Poul Bjergegaard

Årg. 32 nr. 3 (2018)