Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Udvalgte eventyr


Beskrivelse


Gendigtede og let forkortede versioner af otte af H.C. Andersens kendte eventyr.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. okt. 2019

af

af

Jeanette Thisted Villadsen

d. 11. okt. 2019

Der åbner sig en forunderlig verden, når vi her præsenteres for 8 af H.C. Andersens kendte og elskede eventyr. Eventyrerne egner sig rigtig fint til en højtlæsningsstund for de 5-8-årige.

Denne samling indeholder 8 af de mest kendte eventyr bl.a. "Den lille havfrue", hvor den yngste i søskendeflokken træffer et skæbnesvangert valg,"Kejserens nye klæder". hvor den lille dreng gennemskuer de snu bedragere og "Svinedrengen", hvor prinsessen får sig en lærestreg af den dejlige prins. Alle eventyr er let forkortet, og genfortalt i et nutidigt sprog af Elisabeth Kiertzner, og så er de illustreret af Birgitte Ahlmann.

Dejlige fortællinger, uden den disneyficering som man ellers ofte støder på. Eventyrene er genfortalt i et nutidigt sprog, men er tro mod de originale fortællinger. De korte historier egner sig perfekt til en højtlæsningsstund - evt. ved sengetid. Bogen vil tiltale både børn og den voksne oplæser.

Denne minder om de to tidligere udgivelser i serien "Læs højt for de små"; Brødrene Grimms Klassiske eventyrKlassiske eventyrEn verden af eventyr og H.C. Andersens . Desuden kan En verden af eventyr også anbefales til samme målgruppeDenne minder om de to tidligere udgivelser i serien "Læs højt for de små"; Brødrene Grimms og H.C. Andersens . Desuden kan En verden af eventyr også anbefales til samme målgruppeDenne minder om de to tidligere udgivelser i serien "Læs højt for de små"; Brødrene Grimms Klassiske eventyr og H.C. Andersens Klassiske eventyr. Desuden kan også anbefales til samme målgruppe.


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2018

af

af

Agnete Elkjær Laursen (skole)

d. 19. dec. 2018

Som Grims eventyr (73.32.30) er denne bog sat med store, sorte typer og beregnet til svagtseende. Indholdet er flg.: Det er ganske vist, Pengegrisen, Klods Hans, Lille Claus, Svinedrengen og Det gamle hus. Alle i den sædvanlige sproglige udformning, lige med undtagelse af, at duerne i Det er ganske vist kurrer: Vi tror hvert eneste ord og ikke det skønne, lydmalende: Tror, tror, hvert eneste ord / Man glæder sig over initiativet til at udgive bøger til denne forsømte kategori af læsere, men der må være både ros og ris til forlaget: Det er svært at se nogen linie i valget af eventyr. Der er alt for mange trykfejl. Vilh. P.s gamle illustrationer står ualmindelig pænt på det matte, tykke papir. / Bogen bør anskaffes, hvor man har svagtseende blandt læserne. Derimod er der ikke nogen ide i at købe dem til læsesvage ("ordblinde"), de er jo hverken blinde eller svagtseende. Når de ofte foretrækker bøger med store typer, er det, fordi der så står mindre på siderne, det er mereoverkommeligt. Deres problem imødekommes på anden måde (megen "luft" på siderne og mange illustrationer f. eks.).


Bibliotekernes vurdering

d. 5. apr. 2019

af

af

Lene Dalgaard (børn)

d. 5. apr. 2019

Udvalget af eventyr sigter på voksen læserkreds, hvor behovet for bøger med store typer langt fra er dækket. Med gammel sprogtone, men nutidig retskrivning og trykt med en stor udflydende grotesk tæt sammen, er bogen ikke just letlæst for en normallæser, hvad den meget mangelfulde korrekturlæsning også giver udtryk for. Jeg tvivler på at svagsynede kan skelne de tættrykte bogstaver og linier, da trykket også flere steder er for svagt. Begge STbøgerne virker meget "hjemmelavede", så det er helt uforståeligt, de skal være så dyre.


litteratursiden.dk

d. 14. okt. 2019

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 14. okt. 2019

De kendte og elskede eventyr er smukt illustreret med skønne, farverige og børnevenlige illustrationer af Birgitte Ahlmann. I denne fine højtlæsningsbog finder du otte af de allerbedste klassiske eve...