Bøger / faglitteratur

Udviklingsbilleder : barnets udvikling fra 0-10 år


Beskrivelse


Præsentation i punktform af børns udvikling gennem de første ti år, herunder blandt andet barnets erkendelse, sprog, motorik og sociale kompetencer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. maj 2017

af

af

Kirstine Louise Grøngaard

d. 29. maj 2017

Bogen præsenterer i punktform de udviklingstrin 0-10-årige gennemgår. Den henvender sig primært til fagprofessionelle som arbejder med børn eller med personer med nedsat funktionsevne.

Udviklingsbilleder er de billeder man får for sit indre blik, når man forestiller sig børn på forskellige alderstrin. Billeder som man kan danne på baggrund af den erfaring og viden man har qua sit arbejde med børn. Udviklingsbillederne er i denne bog fra 0-10 år og omhandler bl.a. opmærksomhed, hukommelse, social kompetencer, fin- og grovmotorik. Billederne kan bruges som inspiration og støtte til tilrettelæggelsen af den pædagogiske praksis omkring barnet. I arbejdet med personer med nedsat funktionsevne kan man i billederne få ideer til hvilke aktiviteter som passer til personens evner. Kapitlerne er indledningsvis illustreret med tegninger af Claes Movin.

Bogen er nem at gå til og punktnedslag i de forskellige milepæle gør, at man nemt kan finde det man søger. Bogen udseende gør at den henvender sig mest til fagfolk.

Forfatterne har tidligere udgivet Dansk pædagogisk udviklingsbeskrivelse 0 til 6 årPolitikens bog om barnets udvikling 0-3 år og "Udviklingsbilleder" kan fungere som et letlæst supplement til denne. Politikens bog om barnets udvikling 0-3 år fra 2006 omhandler det samme emne men henvender sig direkte til forældreForfatterne har tidligere udgivet Dansk pædagogisk udviklingsbeskrivelse 0 til 6 år og "Udviklingsbilleder" kan fungere som et letlæst supplement til denne. fra 2006 omhandler det samme emne men henvender sig direkte til forældre.