Bøger / skønlitteratur / roman

Udyret


Beskrivelse


En gal børnemorder er stukket af fra fængslet, og politi og forældre i det halve Sydsverige kæmper desperat mod tiden for at fange ham, før han slår til igen.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. feb. 2005

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 7. feb. 2005

En tidligere kulturchef og nyhedsvært på svensk tv, og en tidligere stofmisbruger og nu leder af et rehabiliteringsarbejde blandt unge har skrevet en voldsom krimi om pædofili, selvtægt, råt fængselsliv m.v. Mange krimilæsere vil nok lægge den fra sig igen, dels pga. flere usammenhængende forløb og overfladiske persontegninger, dels fordi den måske primært vil rejse en debat om hvordan man i et moderne velfærdssamfund forholder sig til pædofili og selvtægtsproblematikken. Handlingen er i korte træk den, at to små piger findes mishandlet og myrdet af en pædofil hvilket udpensles så udførligt, at man ikke kan undgå at blive påvirket. Fire år senere overfalder han to betjente og flygter fra en fangetransport og myrder endnu en pige. Den sidste piges far tager sagen i egen hånd, da politiet (og det virker lidt uforståeligt) på trods af massiv omtale ikke kan finde manden. Det kan faren til gengæld ret hurtigt, og spørgsmålet er nu, om han er i sin gode ret til at myrde den pædofile inden han begår flere mord. Bogen er voldsom i sine beskrivelser af overgrebene, fængselsmiljøet m.v., og har vundet stor opsigt og debat i Sverige, men i mine øjne lykkes det ikke forfatterne at få krimidelen til at fungere i en bæredygtig helhed med bogens debataspekter.


litteratursiden.dk

d. 22. juli 2005

af

af

Birthe Werge

d. 22. juli 2005

Barsk krimi, der sætter pædofili og selvtægt til debat. Fredrik ser billedet af den flygtede pædofile morder i TV. Det er jo den mand, han lige hilste på uden for sin datters børnehave! Fredriks datt...


Politiken

d. 29. jan. 2005

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 29. jan. 2005


Kristeligt dagblad

d. 5. mar. 2005

af

af

Mie Petersen

d. 5. mar. 2005


Berlingske tidende

d. 31. jan. 2005

af

af

Keld Nissen

d. 31. jan. 2005