Bøger / skønlitteratur / roman

Uendelige verden


Beskrivelse


Historisk roman. Foregår i Kingsbridge i 1300-tallets England, skildringen af livet i og omkring katedralen er stadig i centrum. I 1327 flygter fire børn fra byen og oplever i skoven to uforklarlige mord, som binder dem sammen for resten af livet trods deres vidt forskellige tilværelse.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Beth Høst

2008

Til de mange, der holder af en god historisk roman. Men den kræver arm- og fingerkræfter (1066 s.), en skam for flittige og måske gigtsvage bogen-kommer-lånere.

Så fik Follett skrevet efterfølgeren til Jordens søjler, altid efterspurgt og nu med klassikerstatus. Han har valgt at vende tilbage til den fiktive by Kingsbridge, som i 1100-tallet fik bygget sin katedral. Denne nye historie starter i 1327, hvor vi præsenteres for 4 børn allehelgensaften, hvor der er marked i byen. Det er Caris, datter af byens oldermand, Gwenda, fra den meget fattige familie og brødrene Merthin og Ralph, efterkommere af katedralens bygmester. I en ubeskrivelig detaljerigdom følger vi dem, Caris den begavede iværksætter og Merthin, den geniale arkitekt, fungerer som fortællingens hovedfigurer. Vi kommer sammen med de to og en mangfoldighed af andre figurer gennem uendeligt mange og spændende begivenheder. Vi møder den sorte død, oplever kirkens magtstrukturer, kommer omkring starten på 100-årskrigen, en tur til Florens og tilbage til Kingsbridge. Den by Caris var med til at give velstand gennem uldindustrien. Factsmængden og den begivenhedsrige handling serveres let og ubesværet. Eneste anstrengelse er faktisk at holde bogen!.

Man kan måske nævne Rutherfurds store bøger, men ellers er eneste anden af slagsen da: Jordens søjler.

Det nærmeste man kommer den ultimative historiske roman.


litteratursiden.dk

d. 21. apr. 2008

af

af

Jette S. F. Holst

d. 21. apr. 2008

Rammer pesten kun synderne, og vil retfærdigheden altid ske fyldest? Bestemt ikke i denne uafhængige fortsættelse af kæmpesuccesen "Jordens søjler. "Uendelige verden" starter i 1327, ca. 200 år efter ...


Jyllands-posten

d. 1. apr. 2008

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 1. apr. 2008


Børsen

d. 29. apr. 2008

af

af

Jonas Hindsholm Bentzen

d. 29. apr. 2008