Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Uffe, Berit og bankrøverne


Beskrivelse


Krimi. Uffe og Berit er blevet taget som gidsler af bankrøvere. De flygter fra politiet i en bil. Den kører alt for stærkt. Det er farligt. Mon de slipper godt fra det?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. sep. 2008

af

af

Vibeke Axelsen

d. 19. sep. 2008

Bogen er den 11. i serien Let krimi, sværeste niveau. Serien er meget populær blandt målgruppen, og de vil fanges af forsiden, der viser, hvordan hovedpersonerne bliver taget som gidsel af hætteklædte, bevæbnede bankrøvere. Bogen er til frilæsning og henvender sig til børn fra ca. 10 år og op.

Forfatteren har skrevet mange børnebøger - en del letlæsning. I en realistisk genre er ordene i denne bog lagt i munden på Uffe - en almindelig, måske lidt kedelig dreng, der er let at mobbe. Det gør Berit ofte. Berit går i klassen over. Uffe hader naturligvis Berit, men en dag, hvor de begge tilfældigvis står i kø i banken, bliver de sammen gidsler for to bevæbnede mænd, der begår røveri mod banken. Så starter den store, hæsblæsende og farlige biljagt. Røverne er ikke for kloge, og der er igennem hele fortællingen en morsom dialog, som understreger dette. Uffe viser mod i slutningen, hvilket får Berit til at ændre sit syn på ham. Handlingen er fremadskridende i tid, bortset fra et lille uddrag af teksten, der præsenteres før første kapitel begynder. Layout er i samme stil som de andre bøger i serien.

I sammenligning med de andre bøger i serien er gyset anderledes. Det er indtrykket af biljagten, fart over feltet og det morsomme replikskifte i teksten, der her dominerer efter endt læsning.

Serien Let-krimi går som "varmt brød", og det er ret sikkert, at denne bog vil følge trenden blandt målgruppens læsere. Som i de andre bøger i serien får læserne en god og spændende historie.