Bøger / skønlitteratur / roman

Uge 36


Beskrivelse


Krimi. To par venner, hvor begge kvinder er højgravide i uge 36, er på ferie i skærgården, da den ene kvinde en aften forsvinder. Hvad er der sket med hende samt hendes barn, og hvordan hænger sagen sammen med de andre dramatiske begivenheder?

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. feb. 2012

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 8. feb. 2012

Rækken af svenske krimidronninger og -prinsesser har her fået endnu et nyt medlem, og læserne til bøgerne endnu en ny forfatter at holde øje med. Vil sandsynligvis blive efterspurgt på niveau med Läckberg & co., og bliver det nødvendigt at formidle den, så er det til denne læsergruppe.

Den debuterende forfatter er bl.a. journalist og har placeret historien i den skærgårdsby, hvor familien har sommerhus. Her ferierer 2 vennepar, hvor begge kvinder er højgravide i uge 36, da den ene, Agnes, forsvinder en aften. Inden er endnu en højgravid forsvundet, og hun findes dræbt og uden barn kort efter, at Agnes forsvinder. Det er i korthed den barske og dramatiske sag, der tilføres lokalkolorit, og hvor hovedpersonerne, politiet og tabloidpressen repræsenteret af en usympatisk journalist spiller roller. Undervejs udvikler der sig sidehandlinger, så der er flere bolde i luften, og ikke alt virker lige logisk eller nødvendigt, men det er et spændende plot, der ender delvist åbent. Bagest i bogen er der da også de første sider af en fortsættelse, som foregår 16 år efter Uge 36. Skrivehåndværket er i orden med et nøgternt og lineært sprog.

Bogen er i stil med og på niveau med bøgerne af bl.a. Läckberg, Gerhardsen, Jungstedt og Lillevang, og det er nødvendigt at læse fortsættelsen, for at få hele slutningen på historien.

Interessant ny debut af svensk femikrimiforfatter. Dramatisk og spændende, men bogen tilfører ikke genren nyt ud over endnu et bidrag til at mætte de umættelige læsere. Vil som de øvrige forfatteres bøger dele vandene.


Weekendavisen

d. 2. mar. 2012

af

af

Katinka Bruhn

d. 2. mar. 2012