Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Uglens genkomst


Beskrivelse


Fantasy. Odalisken Ana forsøger at flygte fra haremmet og idømmes en piskestraf, som hendes beskytter, hærføreren Lazar tager på sig. Imens modtager dværgen Pez varsler om sin vigtige mission.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. juni 2009

af

af

Elin Søborg

d. 15. juni 2009

Dette 2. bind i fantasy-serien om sultanatet Percheron fortsætter historien fra bind 1 uden nogen yderligere introduktion, så kun de, der har læst starten på historien, vil få noget ud af denne fortsættelse. Serien er for unge og voksne fantasy-læsere fra ca. 15 år og op.

15-årige Boaz er blevet sultan i en ung alder, og hans mor, den afdøde sultans yndlingshustru, regner med at skulle være den egentlige regent i nogle år. Men Boaz er, støttet af nogle få gode venner, indstillet på selv at regere, så han bliver tvunget af intrigerne i paladset til at tage nogle skæbnesvangre beslutninger, mens de gamle guder forbereder sig på at udkæmpe kampen mellem det gode og det onde. Dette er utvetydigt et mellembind i en serie med udvikling af tidligere tråde og ingen afslutninger. Har man læst 1. bind, er dette en spændende og logisk fortsættelse af historien, med en god udvikling af både personer og miljø. Har man ikke, vil den manglende baggrundsviden ødelægge læseoplevelsen. Godt sprog og flot oversættelse.

Både miljø og sprog vil tiltale læsere af bl.a. Tamora Pierce, som dog henvender sig til en lidt yngre målgruppe.

Det er svært at vurdere dette bind selvstændigt, men som helhed er historien meget spændende og velfortalt, og jeg håber, slutningen kommer, før jeg har glemt de vigtige detaljer fra de første bind.