Bøger / faglitteratur til børn

Ugler


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. apr. 2013

af

af

Inge Lykke

d. 3. apr. 2013

Til børn fra 8 til 10 år. Til selvstændig faglig læsning. Opgaver kan frit hentes på www.flachs.dk i forbindelse med læsekurser.

Bogen fortæller om uglers generelle egenskaber eksemplificeret gennem mange forskellige ugler, som lever i næsten alle verdens lande. Vi får svar på, hvilke særlige egenskaber disse fugle har, siden de kan være aktive om natten, og hvordan de kan holde varmen både i kolde og varme lande. Camouflage, uglesprog, redebyggeri højt oppe og på jorden, ungernes liv, fjender og en lille smule om uglegylp er andre emner i bogen. Store flotte farvefotos af ugler på alle dobbeltsider både siddende og flyvende. Desuden, som altid i denne serie, mange små tegnede billeder, som understøtter teksten rigtig godt.

I 2011 udkom Uhu som henvender sig til samme årgange. Den handler kun om danske ugler, modsat denne nye bog som handler om ugler fra hele verden. Fra 2003 findes i serien Dyr - tæt på titlen Ugle som henvender sig til børn fra 10 år.

Små fakta-serien som denne bog er en del af er en rigtig god serie bøger til børn, som er kommet godt i gang med den faglige læsning, og denne nye titel lægger sig fint op ad de tidligere udgivelser.