Bøger / faglitteratur til børn

Uhyrernes verden : frygtindgydende monstre og mystiske uhyrer


Beskrivelse


Om 33 forskellige frygtindgydende monstre og mytiske uhyrer fra hele verden, såsom Minotaurus, Kerbereos, Bigfoot, Yeti, søslanger, Loch Ness-uhyret, Hydra, den nordafrikanske hippogrif, drager, varulve, zombier og vampyrer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. sep. 2015

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 23. sep. 2015

En uhyrejæger fortæller om 33 mytiske uhyrer fra hele verden. Bladre- og oplevelsesbog i stort format med flotte illustrationer for 10-13-årige.

Bogen har 5 hovedafsnit om uhyrernes verden, jordens og vandets samt luftens og nattens uhyrer. Det er væsner fra fx den græske mytologi, som fx Minotaurus og Kerbereos. Uhyrejægeren fortæller fx om væsner fra de øde egne af verden, som Bigfoot fra det Nordamerikanske kontinent og Yeti fra Himalayabjergene. Søslanger og Loch Ness-uhyret mødes i et par opslag, og i havet findes også havuhyret Hydra med de 9 hoveder. Der er opslag med sjældne fund med billeder af tænder og fx tentakelstykker fra et søuhyre. Uhyrejægeren fortæller også om sit møde med den Nordafrikanske Hippogrif, den er halvt hest og halvt grif. Afsnittet "luftens uhyrer" fortæller bl.a. om ildspyende drager. Blandt nattens uhyrer fortælles om bl.a varulve, zombier og vampyrer.

Bogen er fyldt med store flotte billeder, der ligner farvefotos. Der er også tegninger af uhyrerne, kort samt små fotos. Teksten er ikke særlig svær. Navnene er nærmest det sværeste.

Der er flere bøger om emnet, som fx MonstreDr. Ernest Drakes monsterologiDen store bog om store monstre. For de 6-12 årige findes Dr. Ernest Drakes monsterologi samt Den store bog om store monstreDer er flere bøger om emnet, som fx Monstre. For de 6-12 årige findes samt Den store bog om store monstreDer er flere bøger om emnet, som fx Monstre. For de 6-12 årige findes Dr. Ernest Drakes monsterologi samt .Informationer og udgaver