Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Uhyret fra Cachi


Beskrivelse


Iben og hendes mor tager til en landsby i Costa Rica, men Iben bliver både forelsket og løser gåden om det uhyre, der hærger kaffeplantagen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Elisabeth Bennetsen

2007

Et eksotisk miljø, en kærlighedshistorie og lidt spænding i en bog af et overkommeligt omfang for måske mest piger i alderen 12 til 14 år.

Forfatteren har indtil nu mest bevæget sig i fantasygenren med bl.a. serien Spiralen, men i denne bog er miljøet en lille by i Costa Rica, hvor Iben og hendes mor, som er rejseguideforfatter tager hen. Alle i byen er afhængige af kaffeplantagerne, som har fået støtte fra fair trade projektet, men her sker mystiske ting. Et sagnuhyre skræmmer alle, og er det, fordi plantageejeren har plantet på uhyrets bjerg, eller ligger der andet bag? Iben og den lokale dreng Andres opklarer sagen, som naturligvis handler om penge og snyd, men de oplever også den første, varme, kildrende forelskelse i et livligt og følelsesladet miljø, som skildres troværdigt og indgående. Handlingen skrider roligt frem og tager sig god tid, og bogen er skrevet i et letforståeligt sprog med korte sætninger. Satsen er lille og tæt, og forsiden lover måske mere gys end indholdet berettiger til.

Umiddelbart er det Charlotte Blays spændingsromaner fra fremmede egne, som jeg vil sammenligne med.

En ganske sød og varm kærlighedshistorie, hvor man i tilgift får viden om et fjernt land og dets politiske og sociale forhold. Spændingsdelen er jeg mere valen ved, det bliver aldrig rigtigt uhyggeligt, og opklaringsarbejdet er ikke helt troværdig, men måske er det også kærlighed og miljø, som er det vigtigste i bogen.