Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Uhyret fra Prag


Beskrivelse


Janina er med familien på besøg hos hendes farmor i Prag. Det spøger i lejligheden. Spøgelset vil have Janinas hjælp til at bekæmpe dræberuhyret Golem.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Henrik Munch Jørgensen

2007

Ny serie af letlæsningsbøger Junior, som henvender sig til unge fra ca. 12 år og opefter. Seriens titler henvender sig til unge, som er for læseteknisk dygtige og indholdsmæssigt for gamle til de mere letlæste Dingo-bøger, men som samtidig er for unge til titler i serien Ung dingo.

Benni Bødker er en meget populær børnebogsforfatter, og disse to gysere lever fuldt op til forventningerne fra hans øvrige værker. Vi følger pigen Janina og hendes veninde Iben, som sammen må bekæmpe henholdsvis det jødiske monster Golem, Frankensteins forbillede, samt en poltergejst. Sproget er godt, spændingsniveauet højt og gyset konstant. Selve plottet halter lidt, set med voksne øjne, men målgruppen opdager det nok ikke. Jon Ranheimsæter har lavet bøgernes forsideillustrationer, som appellerer til gyserlæserne.

Gysergenren er meget populær blandt de 12-årige. Disse to titler vil blive godt modtaget af de mange gyserlæsere, som også er vilde med titlerne i serien Let gys.

To gode gysere fulde af spænding, fart og gys. Bøgerne appellerer både til gyserfreaks og Benni Bødker-fans.