Bøger / faglitteratur til børn

Uhyret i Loch Ness


Beskrivelse


Om hvordan myten om Loch Ness uhyret er opstået, om stedet, som ligger i det skotske højland ved Urquhart Castle, og om søen, som er 32 km lang. Observationer frem til i dag med fotografier, avisartikler og tegninger beskrives.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. maj 2015

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 18. maj 2015

Flot og grundig bog om myterne om Loch Ness uhyret i den skotske sø. Findes "Nessie" eller er det fantasi? For mysterie-interesserede læsere på 11-15 år - og også for voksne.

Bogen fortæller i 23 kapitler om, hvordan myten om Loch Ness uhyret er opstået. Der fortælles om stedet, som ligger i det skotske højland ved Urquhart Castle, og om søen, som er 32 km lang. Der er religiøse overleveringer om et uhyre, men den moderne Loch Ness myte startede i 1933, og den begivenhed og de tidligste observationer beskrives i flere kapitler, bl.a. med de tidligste fotografier. Derefter beskrives en lang række senere observationer frem til i dag med fotografier, avisartikler og tegninger. I de sidste kapitler debatterer bogen en naturlig forklaring på de mange myter. Er det en fisk, som fx en kæmpestør eller en brugde? Eller er der en anden naturlig forklaring?.

En grundig og omfattende bog om emnet, som giver godt og grundigt overblik. Fotografierne i bogen er ikke alle skarpe, men det kan i sagens natur ikke være anderledes. I de tilfælde hvor et billede er bevist konstrueret, er der udmærkede billeder af fx modelubåden, der blev præsenteret som uhyret.

Fra år 2000 findes Mysteriet om Loch Ness-uhyretUhyret fra Loch Ness. Der findes derudover flere andre bøger, bl.a dette undervisningsmateriale fra 2011: Uhyret fra Loch NessFra år 2000 findes Mysteriet om Loch Ness-uhyret. Der findes derudover flere andre bøger, bl.a dette undervisningsmateriale fra 2011: .