Bøger / skønlitteratur til børn / humor

Uhyrlige historier


Beskrivelse


Fem historier om drenge der oplever forskellige ting, som forandrer deres verden.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. maj 2017

af

af

Henriette Camilla Jensen

d. 8. maj 2017

Samling af 5 historier om drenge, der oplever forskellige ting, som forandrer deres verden. Til oplæsning fra 5 år.

Bogen indeholder disse 5 historier: "Onkel Pedro kommer hjem", om Sune der finder ud af at en almindelig far er bedre end den ukendte onkel Pedro, som Sune praler om. "Da Børge B blev gennemsigtig" om modige Børge, som tvinges til at konfrontere sin frygt og derefter svinder ind til en gennemsigtig almindelig dreng. "Pedes uhyrer" om Pede der får hjælp af de tegnede uhyrer til at stoppe forældrenes skænderier. "Da Bernard skød hul i himlen" om Bernard der får et nyt syn på søsterens drillerier, efter han har reddet hele verden. Til sidst "Havmanden" om Tobias der fanger den frygtede Havmand og må tage sig af ham, da bedsteforældrene er bange. De 5 historier er tidligere udgivet enkeltvis som billedbøger, og derudover har forfatteren også lavet Malte MusTarvelige Tom og Tarvelige TomBogen indeholder disse 5 historier: "Onkel Pedro kommer hjem", om Sune der finder ud af at en almindelig far er bedre end den ukendte onkel Pedro, som Sune praler om. "Da Børge B blev gennemsigtig" om modige Børge, som tvinges til at konfrontere sin frygt og derefter svinder ind til en gennemsigtig almindelig dreng. "Pedes uhyrer" om Pede der får hjælp af de tegnede uhyrer til at stoppe forældrenes skænderier. "Da Bernard skød hul i himlen" om Bernard der får et nyt syn på søsterens drillerier, efter han har reddet hele verden. Til sidst "Havmanden" om Tobias der fanger den frygtede Havmand og må tage sig af ham, da bedsteforældrene er bange. De 5 historier er tidligere udgivet enkeltvis som billedbøger, og derudover har forfatteren også lavet Malte Mus og .

Fantastiske, fantasifulde og fuldstændig urealistiske historier - de er vildt gode. Omskrivningen fra billedbøger til højtlæsning er en succes, fordi historierne får lov til at fylde mere i denne bog, hvor ekspressive illustrationerne dominerede billedbøgerne. De fine tegninger af Pardi levendegør historierne på en god måde. Titlen og forsiden er meget sigende for indholdet.

Der er andre billedbøger, som er samlet til højtlæsning, fx Den største Fupz. Drengene i bogen kan minde om Gummi-Tarzan.


Jyllands-posten

d. 28. maj 2017

af

af

Marie Theilmann

d. 28. maj 2017


Berlingske tidende

d. 3. juni 2017

af

af

Kari Sønsthagen

d. 3. juni 2017


Weekendavisen

d. 19. maj 2017

af

af

Damian Arguimbau

d. 19. maj 2017


Weekendavisen

d. 19. maj 2017

af

af

Damian Arguimbau

d. 19. maj 2017


Information

d. 22. juli 2017

af

af

Kamilla Löfström

d. 22. juli 2017