Bøger / faglitteratur / kogebøger

Uimodståeligt asiatisk : 100 enkle og forførende opskrifter


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. mar. 2012

af

af

Camilla Sejerøe

d. 23. mar. 2012

Asiatisk kogebog til alle os, der har lidt travlt og mere går efter den asiatiske smag end efter autenticitet.

Bill Granger er australier, og åbnede sin første restaurant, da han var 22. Han har fokus på ukomplicerede, enkle retter med masser af smag, og har haft sin egen tv-serie, der har kørt i både Australien og England. Bogen er smukt illustreret med fotos, stylet i tidens pasteller. Fotos er taget af Mikkel Vang, der er knalddygtig og har illustreret rigtig mange madbøger. Retterne er til at gå til, og de fleste ingredienser til at skaffe. Bogen rummer 100 retter, og er opdelt som kogebøger er flest. Forrest noget om de asiatiske ingredienser, bagerst dedikation og praktiske oplysninger. Registret er opbygget med både retter og ingredienser.

I 2010 kom Asiatisk mad i serien God appetit!, men den er ikke nær så flot og gennemarbejdet som denne udgivelse. Nærværende værk er lige så meget en bladre-bog som en kogebog, fordi fotos og styling er så gennemført. Der er kommet en del på engelsk, men der er ikke mange oversatte.

En dejlig kogebog, der allerede nu har flere lapper sat ind der, hvor jeg skal have afprøvet opskrifterne. Desuden fremragende godnatlæsning (hvis man kan holde sulten nede).