Bøger / faglitteratur / opskrifter

Uldværk


Beskrivelse


13 modeller på moderne strik til børn.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. nov. 2015

af

af

Henriette Elkjær Smedebøl

d. 18. nov. 2015

Bogen indeholder opskrifter på ulden strik til børn i alderen 0-6 år. Især til mødre og bedstemødre, der har erfaring med strik.

Bogen indledes med 12 opslag med billeder af alle modellerne. Herefter følger opskrifterne som akkompagneres af flere illustrationer. Der er i alt 12 modeller som fx bluser, huer, halsedisser og nederdele. Alle modeller er strikket i forskellige uldblandinger. Til slut også opskrifter på kvaster og en hæklet stjernepude. Opskrifterne bruger mange forskellige teknikker - rundpinde, diagrammer, snoninger osv. Der er indholdsfortegnelse, en oversigt over forkortelser og info om strikkeprøver. Bogen indeholder desuden forord og en billedindholdsfortegnelse. Dette er forfatternes første bog.

Bogen indeholder nogle søde opskrifter - nogle nytænkende, andre mere traditionelle. Billederne er rigtig flotte og giver en lyst til at klæde sine børn i uld. Uld er meget populært blandt mange mødre - strik ligeså, og jeg er sikker på, at de vil synes om indholdet.

I år er også udkommet Blød babystrik som også beskæftiger sig med ulden strik, men kun til babyer. Der findes et utal af bøger med strikkeopskrifter til de yngste børn. I mange af disse findes en eller flere modeller i uld, men jeg finder ikke mange andre, der beskæftiger sig med uld som tema.