Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Ulf finder et drageæg


Beskrivelse


Ulf er på flugt, og han søger ly i en grotte i de grå bjerge. Her finder han et stort drage-æg, som han udruger. For 8-10-årige.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. sep. 2022

af

af

Jeanette Pejtersen

d. 16. sep. 2022

Ulf er på flugt, og han søger ly i en grotte i de grå bjerge. Her finder han et stort drage-æg, som han udruger. For 8-10-årige.

Serie i fire dele om Ulf og dragen Ægge. Vi hører om den forældreløse Ulf, som jages ud af byen, fordi han har stjålet et brød. Han flygter op i bjergene og finder et drage-æg, som han udruger. Han får en ven for livet, dragen Ægge, men så bliver Ægge stjålet fra Ulf, fordi kun kongen må eje en drage. Ulf prøver desperat at redde Ægge fra tæv og lænker hos kongen, men han bliver selv taget til fange. Ægge har vokset sig stor og kan både flyve og spy ild, så kongen vil have den til at slå Ulf ihjel. Teksten er delt ind i kapitler, og der er illustrationer i farver på de fleste opslag. Bøgerne har hårdt omslag.

Rigtig god og meget medrivende serie om en dreng og hans venskab med en drage. Der er spænding fra start til slut, og man er nødt til at læse videre for at finde ud af, hvordan det går med Ulf og Ægge. Nogle læsere vil måske finde det lige lovlig uhyggeligt ind imellem, fx beskrivelserne af, hvordan kongens mænd mishandler Ægge for at få den til at adlyde. De mørke og let doucede illustrationer er med til at understrege det dramatiske og uhyggelige i fortællingen. Der er desuden meget rørende beskrivelser og illustrationer af Ulf og Ægges venskab.

En anden letlæst bog om en drengs venskab med en drage er fx Milner og drageungen Den er i serien "Grøn Dingo".