Bøger / faglitteratur

Uløste mysterier


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. sep. 2016

af

af

Kresten Søe Christensen

d. 13. sep. 2016

13. bind i Bonniers serie om 2. verdenskrig handler bl.a. om gåden bag Rudolf Hess' flugt til England, årsagerne til Japans angreb på Pearl Harbor og forklarer, hvorfor Hitler ingen familie havde. For populærhistorisk og militært interesserede.

Endnu et selvstændigt bind i Bonniers serie "En verden i krig" fortæller om små, store og helt afgørende begivenheder og mysterier i 2. verdenskrig. Blandt de største er, hvordan briterne undslap ved Dunkerque 1940, og hvorfor Stalin var døv for alle advarsler inden den tyske invasion 1941. De mindre er fx amerikanernes erobring af Iwo Jima, og hvordan Vatikanet hjalp tyske krigsforbrydere til flugt. Kuriositeterne fortæller fx om jøden, der var spion for Hitler, B-24 flyet der forsvandt og nazisternes jagt på ariske forfædre i Himalaya 1938. Bogen er gennemillustreret som seriens øvrige.

Bogens styrke er de fine illustrationer, de fængende overskrifter og en spændende journalistisk fremstilling. Der følges glimrende op på den velfungerende lidt fragmentariske tilgang i seriens Krigens vildeste våben. På samme måde som her passer konceptet som hånd i handske til bogens formidling af stoffet. Resultatet er en fin, fængende og dramatisk tilgang til 2. verdenskrig, der generelt giver læseren de væsentlige fakta og sammenhænge i en fin balance mellem faglighed og populærhistorie.

Opbygget som seriens øvrige. Om emnet også fx Mysterier fra anden verdenskrig2. verdenskrigs myter og legender og 2. verdenskrigs myter og legenderOpbygget som seriens øvrige. Om emnet også fx Mysterier fra anden verdenskrig og .