Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Ulrich


Beskrivelse


Ulrich er det syvende barn. Hans fortælling handler om landet Shambhala, som skulle være et paradis. Det er det ikke!

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. maj 2011

af

af

Mads Overmark

d. 18. maj 2011

Bogen kan anvendes af børn fra 4. klasse, der skal træne indholdslæsning. Den kan også bruges til fritidslæsning eller som en del af arbejdet med fantasy-genren.

6. del af serien. Det sidste barn, Ulrich, bliver indlemmet i flokken. Han fortæller sin historie. Den foregår i Tibet og handler om sagnlandet Shambhala, der skulle været et paradisisk sted for den som er ren i hjertet. Det er ikke tilfældet, tværtimod er det beboet af fjendtlige yetier. Ulrich redder sig med nød og næppe ved hjælp af et gammelt nazi-fly uden vinger. En sekt af kvinder med hang til magi har åbenbart noget med børnenes skæbner at gøre, men hvad? Sidst i bogen er et afsnit om Shambhala myten. Der er stadig fuld fart på handlingen og sproget er velegnet til målgruppen, dog skal enkelte ord forklares. Sammen med Mårdøn Smets manga-inspirerede illustrationer gives der læseren en god oplevelse. Læseren bør kende de andre bøger i serien for at have glæde af historien.

Denne bog har samme høje kvalitet som forgængerne. Jeg har ikke kendskab til andre serier med den type af plot.

Spændingen fortsætter og spørgsmålene begynder at hobe sig op. Seriens fans vil sluge den og vente utålmodigt på afslutningen. Lækker bog at få i hånden.