Bøger / faglitteratur / billedværker

Ultima Thule


Beskrivelse


Fotografier af grønlandsk natur og fangere taget på syv rejser i perioden april 2014 til september 2016 i Nordvestgrønland.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. maj 2017

af

af

Michelé Askja K Hvarregaard

d. 29. maj 2017

Fotografisk værk der viser Grønland gennem kunstneriske billeder. For alle med interesse for Grønland, kultur og kunst.

Fotografen Henrik Saxgren har opsøgt det nordligste Grønland og herefter udgivet det fotografiske værk "Ultima Thule". På trods af sin geografiske titel, er det ikke en geografibog. Den handler heller ikke om en specifik egn eller for den sags skyld et givet land. Eller menneskene på billederne. Bogen handler om fænomenet menneskelighed, som der er skrevet i forordet af Minik Rosing. Værket er én lang strøm af billeder, kun brudt af forord, liste over billederne og noter om rejsen, vedlagt bagerst i bogen.

Fantastisk flot fotografisk værk fra første til sidste side. Grønland har i mange år været en kilde til fascination og inspiration, og Henrik Saxgren har i den grad givet det nyfundent liv, med denne yderst smukke mastodont af et værk. Det er et smukt kunstnerisk billede af samspillet mellem naturen og fangernes farefulde liv. Billederne er nysgerrige og nøgterne, og rækker langt ud over bare at være dokumentation for den tavse, monumentale, storladne natur. Sidst skal også nævnes bogens sublime grafiske udtryk.

Om emnet kan anbefales mange af Riels skønlitterære udgivelser og rejsebeskrivelser fx Samlede skrøner fra et rejselivDen stille mangfoldighed. I samme genre findes Den stille mangfoldighed af Hardenberg, der klart er et kig værd, hvis man er til "Ultima Thule"Om emnet kan anbefales mange af Riels skønlitterære udgivelser og rejsebeskrivelser fx Samlede skrøner fra et rejseliv. I samme genre findes af Hardenberg, der klart er et kig værd, hvis man er til "Ultima Thule".


Politiken

d. 28. maj 2017

af

af

Jes Stein Pedersen

d. 28. maj 2017


Weekendavisen

d. 9. juni 2017

af

af

Mette Sandbye

d. 9. juni 2017